JO11-2 op titelkoers?

Op de dag die eindigde met een afgang voor het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal, mocht de JO11/2  – gemiddeld slechts een jaar of 6 jonger dan de laatste man van Oranje – aantreden tegen de JO11/1 van FC Weesp, de medekoploper in Hoofdklasse 5.5. Gezien de eerdere uitslagen een aardige uitdaging. Na een rommelig begin leken de mannen de touwtjes aardig in handen te krijgen, maar helaas werd de eerste vrije trap van Weesp er na een minuut of 10 snoeihard ingeschoten. Focus blijven houden dus, zo slecht ging het niet. Keeper Matthew bleef cool wie immer, de Viererkette Quinten, Deef, Merijn en Daniël, met behulp van Derk en Arya, bleef overeind en ook voorin bleven Julius, Luc, Sem, Hugo en Jack loeren op hun kansjes. Het bleef in de eerste helft vooral bij loeren, de Weesper defensie stond als een huis, met een uitblinkende laatste man. Maar die mannen van ons die geven niet op. Nooit. Dus toen Julius op slag van rust nog een vrije trap kreeg rook-ie bloed. Aanleggen, kijken hoe de keeper staat en..:

 

De tweede helft toonde een zelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, met allebei een defensie die weinig kansen weggaf. Focus op de verdediging, zorgvuldig uitverdedigen en loeren op de tegenstoot. En zo tikten de minuten weg richting einde, 1-1, een stand waar in elk geval het publiek wel vrede meehad. Voor zou tekenen zelfs! Maar die jongens in het veld, die geven niet op. Nooit. Dus toen Luc diep in blessuretijd nog één keer de kans kreeg om met een prachtige steekpass spits Jack te lanceren, gebeurde er dit…:

Vrij naar Gary Lineker: ‘Voetbal is een simpele sport. Achttien jochies jagen op een bal en na 60 minuten heeft BFC JO11/2 gewonnen’.

Wat een overwinning, wat een teamprestatie! Door deze overwinning staan de jongens ongeslagen bovenaan, hulde.

Next up: de derby thuis tegen NVC JO11/1, zaterdag 8 april, kick-off 8.30!

BD