JO11-6 verslaat met gemak Spakenburg

Het team van de Spakenburgers doemde zaterdagochtend op uit de mist en betrad een ijzig veld. Een geduchte en eervolle tegenstander. BFC tegen Spakenburg; JO11-6 tegen JO11-6. Coach Natasja en assistent-coach Niels duldden de kou dankzij de temperatuur van de spanning.

Verdediger Jonathan Blick: “Het was een belangrijke wedstrijd maar ook pittig”.

De wedstrijd ging van start, de supporters van Spakenburg lieten hun vertrouwen merken met een luid “SpakenbuRRRRRg!!!!”. De Gooise “r” moest kracht bijgezet worden.

De mannen uit het voormalige vissersdorp gingen meteen in de aanval. Al snel een corner. Geen gevaar. BFC onder druk in de eerste vijf minuten. Maar al na vijf minuten keerde het tij en werd het gastteam richting de kust gedreven.

Het hoofd van Carvin was betrokken bij het eerste gevaar vanuit BFC. Kopbal…. mis. Al snel een tweede kans voor BFC JO11-6. Ah, jammer…

Ondertussen bleef Spakenburg corners hamsteren. Dan weer links, dan weer rechts. Er was veel gevaar van de rijzige PeteRRRRRRRR. Maar lengte zegt niet alles want opeens was daar de 1:0. De BFC-ouders juichten. De Spakenburgse ouders lachten: “Nee joh, achteRRRR”. Kuch… nog steeds 0:0 dus.
Dat vond Mees van L. toch wel zo betreurenswaardig voor de kleumende supporters dat hij snel de daadwerkelijke 1:0 schiep.

Een harde knal van Berend van Haarlem, de bal ging net langs. Nog een keer Mees van L. …Ai, in de zijkant van het net.

De keeper en de verdedigers voorkomen de 1:1.”Maak er maar 2:0 van, Carvin”, was toen de gedachte. Dat deed Carvin en gaf BFC daarmee wat extra adem.

Spakenburg liet zich niet ontmoedigen. Bijna versierde de tegenstander zijn eerste doelpunt, maar keeper Daan is zeer ervaren met het lijnenspel rondom zijn vesting en liet de bal netjes rusten op de witte lijn. Dat had ‘em moeten zijn, Spakenburg, fantastisch gedaan. Maar helaas.

Nog voor de rust werd het 3:0. Een enorme trap van Kain schoot de bal bijna het doel in (die lange voorzetten van hem kreeg de toeschouwer later nog 4x te zien!). Die trap was een doelpunt waard, maar gelukkig stond Mees LvB op de juiste plek en maakt hij het prachtig af.

De tweede helft was zwaar. Wat verwarring op het middenveld. De vermoeidheid beïnvloedde het samenspel. Drie goede kansen voor BFC, mooie actie van Wiebe, maar geen glorie. Jonathan kreeg een polsblessure. Maar nooit zou de strijd opgegeven worden. Berend van den Berg was de grootste vechtersbaas en de voorsprong werd niet verkwanseld. Nee, een corner van BFC schiep zelfs zoveel verwarring bij Spakenburg dat zij een eigen doelpunt moesten verdragen.

Conclusie: een fantastische wedstrijd, nergens saai, vaak zenuwslopend, met een dik verdiende 4:0 als eindresultaat.

Jonathan Blick: “Er was een jongen die we goed in de gaten moesten houden (PeteRRRR), ze hadden veel mooie acties maar gelukkig kon Daan ze allemaal tegen houden.”

Verslag door Jonathan Blick

Kampioenschap JO11-6 komt erg dichtbij!

Kampioenschap JO11-6 komt erg dichtbij!