JO11-6 aan kop na derde overwinning!

img_7241

Verslag door Wiebe de Winkel

Het was een zonnige zaterdag, deze 24e van september. De jongens van BFC onder 11-6 stonden extra vroeg op en waren om 9.00 uur, na slechts 45 minuten rijden, te gast in Veenendaal bij DOVO: ‘Door Onze Vrienden Opgericht’.

Vol goede zin betraden de jongens het veld met Wiebe als aanvoerder. Al heel snel was het raak! Met groot gemak scoorde Mees de 0-1. Meteen erna scoorde Berend de 0-2 en kort daarop was het alweer 0-3, van dezelfde voet. De wedstijd was nog geen 5 minuten oud.img_7242

DOVO gaf niet op. Ze leverde veel strijd en waren ook een aantal keer dreigend, maar de verdediging van BFC stond als een huis, met keeper Daan als slot op de deur. Er werd hard gewerkt door onze jongens met sterk optreden van Kain, Jonathan, Berend en Wiebe en ook veel goede acties van Mees en Simon. Carvin, Mees en Berend toonden ook keer-op-keer hun goede skills en waren behendig in de aanval. Er staat een goed team en bij balverlies van de één, herstelt de ander.

In de rust stond het 0-3 en BFC deed een verrassende zet: Een keeperswissel, wat zou dit doen met de wedstrijd? Het bleek geen enkel probleem. Berend bleek een goede doelman en Daan een bevlogen veldspeler. Verschillende mooie aanvallen volgden. Een tijd miste het geluk in de afronding, maar na heel wat pogingen en ijverig gedribbel, toverde Simon een afgemeten voorzet uit de hogehoed. Hier wist Mees wel raad mee: 0-4! BFC was op dreef en uit een mooie voorzet van Berend scoorde Mees de 0-5. Een hattrick voor Mees! (Het leken er inmiddels wel 4 door Mees).

BFC liet hierna even wat ruimte aan DOVO, die dankbaar gebruik maakte. Maar, toegegeven, de eretreffer 1-5 was welverdiend. BFC zette weer een tandje bij en mooie rushes volgden. De vele knappe acties werden bekroond: een harde voorzet van Daan werd door Carvin strak in de rechterhoek gevolleyd. SCHITTEREND! 6-1!

Het spel ging nog over-en-weer. Een afstandsschot van DOVO belandde op de lat en Jonathan haalde knap een poging door DOVO van de doellijn. Het was Daan die voor BFC de eindscore bracht op 1-7!
“Een glansrijke overwinning!”, zo gaven de coaches aan. Wederom was er niets op af te dingen.

 

Met alle 3 de wedstrijden gewonnen, staat BFC JO 11-6 nu sterk bovenaan (9 punten uit 3).img_7244

Daan sprak tevreden: “Het was even rijden, maar dan heb je ook wat.” Het was het begin van een mooie zaterdag.