JO11-2 wint met overtuiging

Toernooi bij AFC34

Na een lange winterslaap van uw reporter hierbij een update van de winterperiode van de onder 11-2.

Het team speelde 2x een toernooi bij AFC 34. Vlak voor de winterstop werd een mooie 3e plaats weggesleept en in het begin van het nieuwe jaar een nog betere 2e plek.

Het team kent 2 nieuwe spelers, te weten Jamian, een stoere verdediger en Jordan een kwikzilverachtige buitenspeler, beiden overgekomen uit de onder 10-3 kweekvijver.

De onder11-2 is nu ingedeeld in Hoofdklasse 4.4, een treetje lager en dat lijkt het juiste niveau.

De eerste wedstrijd uit ging tegen CDW onder 11-1 en werd met 2-1 verloren na een spannende pot met een doelpunt van Mads. Gisteren werd het tweede duel afgewerkt in Bussum tegen UVV onder 11-2.

Na een wat rommelige warming-up was het afwachten of de mannen scherp aan de wedstrijd zouden beginnen. Dat bleek niet het geval want bij de eerste aanval was UVV direct gevaarlijk en knalde hard op de paal. Daarna was de onder11-2 wakker en speelde een geweldige wedstrijd met vele mooi aanvallen. Het was dat de keeper van UVV in goede vorm verkeerde en veel tegenhield anders was er een monsterscore bereikt.

Doelman Simon was als vanouds betrouwbaar en de verdedigers Teun, Khalid, Kay, Jamian en Auke stonden als een huis. De middenvelders Elias, William en Zeyd deden onvermoeibaar hun werk en de aanvallers Sam, Mads en Jordan waren een plaag voor de defensie van UVV.

Mads brak de score open na mooi voorbereidend werk van Jordan. Vlak daarna volgde de 2-0 na een fraaie actie van William, met wederom een assist van Jordan, en koel afgemaakt door Sam. Met deze stand ging de ploeg rusten.

De tweede helft was in veel opzichten een herhaling van zetten. Wederom een eerste aanval van UVV eindigend met een schot op de paal!

BFC reageerde met een kopbal van Elias net over uit een corner, en een aantal mooie aanvallen over veel schijven. De 3-0 kwam op naam van Sam, die diep gestuurd was door Mads, en de bal genadeloos hard in de kruising knalde.

Vermeldenswaard is zeker ook de strakke corner van Sam (man of the match) die op de paal belandde!

BFC bleef gevaarlijk met corners: het was Auke, die  de 4-0 scoorde uit een corner, gevolgd door een goede goal van Jordan die daarmee de 5-0 aantekende.

Dat UVV uit een counter nog de 5-1 scoorde mocht de pret niet drukken. Heerlijk om te zien dat het team elkaar goed weet te vinden en met veel spelplezier een prima pot speelde.

Dat belooft wat voor de voorjaarscompetitie, te beginnen volgende week bij Delta Sports uit, de hekkensluiter, waar we weer vol gaan voor de drie punten!