JO11-2 boekt zevende competitie-overwinning op rij

SC Buitenboys JO11-1 was afgelopen zaterdag gastheer van BFC JO11-2, het team dat in alle rust doorgroeit tot een sterk collectief onder de bevlogen leiding van coach Menno. Waar ze in fase 1 zich nog wel eens de kaas van het brood lieten eten door slordigheidjes en late tegengoals, is daar sinds de eerste pot in fase 2 geen sprake meer van. Vijf opeenvolgende overwinningen in die fase zorgden voor een keurige gedeelde eerste plek, wat een verdiende promotie naar een hogere Hoofdklasse 5.5 opleverde.

Vorige week werd daarin afgetrapt met een strakke 3-0 overwinning op AS ’80 JO11-1, gisteren waren de Buitenboys aan de beurt.

De eerste 3 minuten waren aan Buitenboys, daarna was het uit met de pret. De eerste de beste aanval van onze mannen werd gelijk verzilverd. Via een mooie steekpass van Julius werd Jack vanuit de middencirkel gelanceerd, die liet de verdedigers z’n hielen zien, aarzelde niet en verlengde direct zijn scorende reeks, 0-1!

0-1 Jack:

 

Vervolgens was het BFC wat de klok sloeg, verdedigend gaven Daniël, Deef en bikkel Quinten geen krimp tegen de boomlange tegenstanders en aanvallend bleven Sem, Jack, Hugo (heel even, raakte geblesseerd) en de jarige Luc continu voor dreiging zorgen, gesteund door de middenmannen Arya en Julius. Na één van deze aanvallen kon de tegenstander niets anders doen dan Jack neerhalen, waarna Sem na Julius’ free-kick de bal uit de kluts raak schoot, 0-2!

0-2 Sem:

 

Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde, de speldenprikken van Buitenboys werden goed gepareerd door de verdedigers en keeper Matthew. Door goed verdedigend werk bij de tegenstander bleef het een tijdlang bij 0-2. Een paar kanonskogels van Daniel, die een beter lot dan paal en ‘naast’ verdienden waren de opmaat tot een prachtige aanval over links, die in 4 tikken voor een mooie goal van Julius zorgde: Daniel op Derk, Derk op Jack, die de bal panklaar in Julius’ voeten aflegde: boem, 0-3! In de laatste paar minuten was de focus een beetje verdwenen en wist de tegenstander nog een goaltje mee te pikken, waardoor er uiteindelijk met een keurige 1-3 overwinning huiswaarts kon worden gekeerd. Knap gedaan!

0-3 Julius: