JO11-1: wie A zegt moet ook B(FC) zeggen

Gerekend vanaf de zomervakantie al weer voetbalweek 8. Met op het programma wedstrijd nummer 46 en 47. Op woensdag wordt er eerst geoefend tegen Ajax O10 en op zaterdag volgt uit bij Altius het laatste duel in de poulefase van de beker. Twee tegenstanders die met een A beginnen. Maar wie A zegt moet ook B zeggen. De B van BFC.

Woensdag 18 oktober

AJAX O10 – BFC O11-1: 5-6 (Dptn Toine: 4x, Jasper en Milan 1x)

BFC is een zogenaamde partnerclub van Ajax en dus mag het vandaag op De Toekomst aantreden tegen de O10 selectie van één van de meest gerenommeerde voetbalopleidingen ter wereld. De omstandigheden zijn prachtig en het kort gemaaide grasveld ligt er schitterend bij.

In het eerste kwart zijn de ploegen gelijkwaardig. De tegenstander is weliswaar een jaartje jonger maar desondanks fel en razendsnel. Maar BFC houdt zich goed staande. De strijd vindt met name op het middenveld plaats en er worden aan beide kanten nauwelijks kansen weggegeven. In de 11e minuut maakt Toine de enige goal. Ook in het tweede kwartje gaat de strijd gelijk op. Ajax weet drie keer te scoren en BFC, middels doelpunten van Toine en Milan, twee keer. Na een half uur spelen staat het 3-3.

In het derde kwart speelt BFC echt fantastisch. Ajax wordt echt van het kastje naar de muur getikt en overal op het veld worden de persoonlijke duels, zowel verdedigend als aanvallend, gewonnen. Echt iedereen speelt op het top van zijn (& haar..) kunnen en dat is echt heerlijk om te zien. Via doelpunten van Toine en Jappie komen de blauwhemden met 2-0 voor en BFC mag zichzelf slechts verwijten dat het de score niet verder weet uit te breiden.

In het laatste kwartje weet Ajax zich weer op te richten en is het spel weer meer in evenwicht. Ajax scoort twee keer en BFC één (opnieuw Toine) zodat de teller blijft staan op een 6-5 overwinning voor BFC O11-1. En dat is natuurlijk een prima prestatie. Zei hij koeltjes.

Omdat Ajax op het naastgelegen veld nog wel een maatje groter is dan BFC JO11-2 is Ajax de totaalwinnaar.

Zaterdag 21 Oktober

Altius 11-1 – BFC 11-1: 1-6 (Dptn: Jasper 2x, Milan, Nassir, Safouane en Toine).

Omdat de eerste twee bekerwedstrijd met ruime cijfers werden gewonnen van SDO en Victoria wacht vandaag een zogenaamde wedstrijd ‘om des keizers baard’. Alleen als BFC heel dik verliest kan het nog worden achterhaald door Victoria.

De omstandigheden zijn herfstachtig. Het miezert en er staat een straffe bries. Maar het veld – opnieuw natuurgras – ligt er prima bij.

Via goalgetter Toine komt BFC al na twee minuten op voorsprong. Diezelfde Toine zet in de vierde minuut eerst Jappie (2-0) en vlak daarna Nassir alleen voor de keeper. En zo staat BFC binnen 10 minuten al met 3-0 voor. In de daaropvolgende fase creëert BFC (heel) veel kansen maar weet deze niet te verzilveren. Het is slordig en niet besluitvaardig genoeg voor de goal. Altius is ook een aantal keer gevaarlijk maar weet ook niet te scoren. Vlak voor rust weten Safouane en Milan (na aangeven van Safouane) eindelijk het netje weer te vinden en zo gaan we met een 5-0 voorsprong de rust in.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het spel is behoorlijk matig en er worden niet veel kansen meer gecreëerd. Altius maakt een eretreffer en Jappie tikt vlak voor tijd na een afstandsschot van Sophie nog een rebound binnen. Na een prachtig optreden op woensdag is het vandaag een mindere dag. Het zij de jongens vergeven want de boog kan immers niet altijd gespannen staan. Door de 6-1 zege gaat BFC wel op overtuigende wijze door naar de volgende bekerronde.

Deze week is het herfstvakantie. Althans op school. Want de voetbaltrein dendert gewoon door. Op woensdag wordt er eerst deelgenomen aan een toernooi bij Buiksloot. En op zaterdag wacht een competitietreffen tegen de O11 selectie van BVO AZ uit Alkmaar. Om 12:00 uur aan de Meerweg te Bussum.

Meemaken en daarbij zijn.