JO11-1 weet zich te onderscheiden op twee schitterende paastoernooien

Zaterdag 31 maart: Johanna’s Hof U11 Top Tournament bij FC Castricum

Aan dit beroemde en uitstekend georganiseerde toernooi doet volgens de leiding de ‘crème de la crème’ van Nederlandse (amateur)jeugdvoetbal mee. Het uit 16 teams bestaande deelnemersveld kent de volgende namen: AFC, AFC’34, Spartaan’20, Koninlijke HFC, De Foresters, Pancratius, vv Nieuwkerk, csv Apeldoorn, LAC Frisia 1883, Den Hoorn, JEKA, Bennekom, Sparta en FC Castricum. BFC neemt op het allerlaatste moment de plek in van het verhinderde Elinkwijk. In het glossy toernooiboekje worden Spartaan’20 en AFC’34 als grote favorieten voor de eindzege bestempeld en gelden Pancratius, Nieuwerkerk en Den Hoorn als de belangrijkste outsiders.

De wedstrijdvorm van vandaag is 9×9 en de wedstrijden duren 2×12 minuten. De selectie is compleet, dus met de van een blessure herstellende Maxim, en aangevuld met Zeyd Ben Ali uit de O11-2.

Doelpuntenmaker Nassir

In de poulefase gaat het aanvankelijk stroef. Van Frisia wordt maar nipt gewonnen met 1-0 (Nassir) maar daarna wordt er gelijkgespeeld tegen PVCV (0-0) en verloren van Spartaan’20 (0-1). Desalniettemin eindigt BFC als 2e van de poule en gaan we met hakken over de sloot door naar de volgende ronde.

Mika in actie

Daar wacht goede bekende HFC. Een spannende wedstrijd, waarin BFC de bovenliggende partij is, eindigt in 0-0 en dus moeten penalties uitmaken wie er door gaat naar de halve finale. Marc blijkt onverslaanbaar en weet maar liefst 4 strafschoppen te keren. Ook Jappie en Toine blijken koelbloedig en zo staan we plots in de halve finale.

Daarin wacht ‘topfavoriet’ AFC’34. BFC speelt zijn beste wedstrijd van de dag en komt al snel op voorsprong (doelpunt Jap na assist Toine) en weet deze uit te breiden middels doelpunten van Safounane en Toine.

Sophie breekt helaas haar sleutelbeen

In de finale wacht opnieuw Spartaan’20, door de stadionspeaker als ‘het Zeeburgia van Rotterdam’ aangekondigd. BFC heeft inmiddels te kampen met een aantal (licht) geblesseerden en fysio Niels maakt voor de wedstrijd overuren op de massagetafel. De tegenstander blijkt een fysiek sterke ploeg die het persoonlijke duel niet schuwt. Daar wordt met name onze Sophie de dupe van want bij een ongelukkige val breekt zij helaas haar sleutelbeen. Sterkte met herstellende de komende weken Sophie!!

Na 24 minuten is er nog steeds niet gescoord en dus wordt er 2×5 minuten verlengd. Daarin weten de Rotterdammers twee keer te scoren en BFC slechts één en dus wint Spartaan’20 – inderdaad verdiend – de finale.

Tijdens de prijsuitreiking wordt captain Jappie nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Beste speler van het toernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.castricumsdagblad.nl/sport/spartaan-20-winnaar-6e-johannas-hof-u11-top-tournament

Zondag 1 april: The Good Old by Lakes International U11 Tournament in Hilversum

Het deelnemersveld van dit beroemde internationale jeugdvoetbaltoernooi kent 21 BVO teams: AZ, PSV, Exelsior, Lierse SK, Royal Antwerp, De Graafschap ADO Den Haag (2x), KV Mechelen, Westerlo, Heerenveen, Vitesse (2x), Willem II, PEC Zwolle, Sint Truiden, Lommel, Sparta, Club Brugge, Genk, Brondby en 3 amateurverenigingen: naast gastheer HC & FC Victoria 1893 ook Zeeburgia en…BFC.

In de selectie ontbreekt natuurlijk Sophie en als vervanger is Efe Bektas uit de O11-3 opgeroepen. Timothy is ziek maar wil zijn team niet in de steek laten en is er dus gewoon bij. Waarvoor hulde. De wedstrijdvorm van vandaag is 8×8 op een half veld en de wedstrijden duren 15 minuten.

Geconcentreerd verdedigen

De openingswedstrijd speelt BFC tegen het sterke AZ. De blauwhemden blijken opmerkelijk fris na de lange dag in Castricum en weten de Alkmaarders aanvankelijk goed partij te bieden. Halverwege de wedstrijd komt AZ echter toch op voorsprong en weet deze uiteindelijk uit te breiden tot 0-3. In de wedstrijd tegen Lierse SK heeft de snelle Nassir het op zijn heupen door zijn doelpunten wordt de wedstijd met 2-0 afgesloten. Daarna wacht PSV. Opnieuw weet BFC goed weerstand te bieden maar de Brabanders weten de wedstrijd desondanks met 2-0 te winnen. De laatste twee poulewedstrijden tegen Royal Antwerp en Excelsior worden via twee doelpunten de vandaag in bloedvorm verkerende Toine beiden met een 1-0 zege afgesloten. Met drie overwinningen en twee verliespartijen wordt BFC verdienstelijk derde van de poule en het speelt daarom na de lunch om plaats 9 t/m 16.

Toine in actie

In de volgende ronde wacht eerst Sparta Rotterdam, één van de betere U11 teams in Nederland. De Rotterdammers blijken een maatje te groot en winnen met 2-0. Daarna wacht Zeeburgia. BFC heeft het betere van het spel maar vergeet te scoren waardoor penalties moeten uitmaken wie er wint: Marc is net als gisteren opnieuw de held want niet alleen weet hij drie strafschoppen te keren, hij schiet zelf ook de beslissende laatste binnen. Imran en Milan zijn de andere doelpuntenmakers. Uiteindelijk wordt er met het Deense Brondby gestreden om de 13e plaats. Opnieuw wordt er in de reguliere speeltijd niet gescoord en volgen er strafschoppen. De Denen blijken net iets koelbloediger en weten ondanks treffers van Jappie, Toine en Mika te winnen.

En zo eindigt BFC op een verdienstelijke 14e plek en blijkt het de best presterende amateurvereniging. De finale is een Belgisch onderonsje waarin Genk van Westerlo weet te winnen. AZ wordt derde.

En komt er een einde aan een schitterende paasweekend met maar liefst 274 voetbalminuten in de benen. Al weer een mooi hoofdstuk in het toch al fraaie voetbalboek van de jonge Bussumse blauwhemden: Marc Segaar, Vincent Flokstra, Imran Hammouti, Mika van Woudenberg, Timothy Duijvestein, Maxim Goedewacht, Jasper van Toorn, Safoune el Bouhdifi, Nassir Komenan, Toine Geijtenbeek, Milan van den Akker en Sophie Proost.

Aanstaande woensdag wacht het bekertreffen bij en tegen Pancratius, dat het in de competitie tot nu toe uitstekend doet. Om 18:00 uur in Badhoevedorp.

En zeg ik dus opnieuw: meemaken en er bij zijn!