JO11-1 verliest van sterk AZ

BFC JO11-1 – AZ JO11: 0-7

Selectie: Marc, Timothy, Vincent, Maxim, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie, Safouane en William.

Zaterdag, wedstrijddag. Een bijzondere vandaag want de tegenstander is AZ, het O11 team van de Alkmaarse BVO. Niet zomaar een tegenstander want het ontving in zowel 2015 als 2016 de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding van Nederland.

De 16 man sterke selectie arriveert per touringbus. De jongens hebben allemaal een rolkoffer bij zich en het ziet er al behoorlijk professioneel uit. De jonge Bussumse talenten zijn zichtbaar onder de indruk. Tijdens de voorbespreking is de wedstrijdspanning dan ook voelbaar. Maar ze kijken er ook allemaal erg naar uit. Want hoe mooi is het om op dit podium te mogen spelen?

Om 12:00 uur blaast leidsman Roy voor de aanvang van de wedstrijd.

Deze gaat in eerste instantie behoorlijk gelijk op en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De opbouw van BFC is verzorgd en achterin spelen Max en Mika een zeer sterke wedstrijd. Aanvallend is met name de snelle Nassir een aantal keer gevaarlijk. De Alkmaarse keeper weet en hard schot van Toine te keren en een Bussumse corner zeilt het vijandige doel rakelings voorbij. Pas na 20 minuten wordt er gescoord, maar helaas aan de verkeerde kant, als AZ middels een schitterend schot van grote afstand op voorsprong komt. De Noord-Hollandse roodhemden worden dan wat sterker en BFC heeft steeds meer moeite haar voorwaartsen te bereiken. In de 27e minuut heeft AZ aan een halve kans genoeg en weet het opnieuw te scoren. En zo gaan met een 2-0 achterstand thee drinken.

In de rust roept trainer Awi zijn troepen op om vooral te blijven voetballen. Er wordt weliswaar hard gestreden maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen we wel steeds minder aan voetballen toe.

AZ begint met een dosis verse krachten echter vlijmscherp aan de tweede helft. In de eerste 10 minuten weet BFC de plots opgestoken rode storm nog een beetje te weerstaan. Het is via Safouane een tweetal keer enigszins gevaarlijk maar kan daarna aanvallend steeds minder potten breken. En wanneer AZ in de 10e minuut haar derde doelpunt weet te maken is het verzet gebroken. De Bussumse koppies gaan omlaag en de ploeg wordt een tiental minuten volledig overlopen. Tussen de 12e en 22e minuut weten de Alkmaarders vier keer te scoren en ze lopen zo uit naar een 7-0 voorsprong. Een monsterscore dreigt maar keeper Marc weet met een aantal uitstekende reddingen erger te voorkomen. En het is de vandaag mentaal ijzersterke Maxim die zijn ploeggenoten blijft aansporen om de moed vooral niet op te geven. De laatste acht minuut blijft het Bussumse netje gelukkig leeg en zo staat er na een uur spelen 0-7 op het bord.

Na de uitstekende prestaties van de afgelopen weken was er stilletjes wat hoop op een sensationele uitslag ontstaan. Maar BFC krijgt vandaag de deksel flink op de neus gedrukt. Weliswaar wordt er veertig minuten lang goed partij geboden aan een ijzersterke tegenstander maar uiteindelijk moet het toch behoorlijk diep buigen. En dat is geen schande, maar slechts de realiteit.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij koploper Buitenveldert, opnieuw een klapstuk. Om 11:15 uur aan de Gustav Mahlerlaan te Amsterdam.

Meemaken en daarbij zijn!