JO11-1 pakt opnieuw drie punten

Purmersteijn JO11-1 – BFC JO11-1: 0-3 (dptn: Nassir, Milan en Sophie)

Opstelling: Marc, Timothy, Maxim, Mika, Imran (Vincent), Jappie, Milan (Safouane), Toine (Sophie) en Nassir

Razende reporter Bas G. nam deze week de honneurs waar en zag de volgende wedstrijd:

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Purmersteijn op het programma, een tegenstander die we in de voorbereiding al een paar keer zijn tegengekomen en van wie we nog niet hebben verloren. Dan weet je een ding zeker: deze ploeg is tot op het bot gemotiveerd om het scheepsrecht te voorkomen. Trainer Awi weet wat hem te doen staat…… ervoor zorgen dat onze blauwhemden vanaf de 1e minuut op scherp staan.

De wedstrijd begint wat rommelig en speelt zich aanvankelijk met name op het middenveld af. Met veel fysieke arbeid probeert Purmersteijn de BFC defensie onder druk te zetten. Deze blijft echter stoïcijns en solide haar eigen spelletje spelen zodat het krachtvoetbal van de thuisploeg nog niet echt in kansen resulteert.

Naarmate de eerste helft vordert krijgt BFC steeds meer controle over de wedstrijd. Met Jappie in een dominante rol op het middenveld met achter hem de altijd rustige en controlerende Max en de onverstoorbare Imran. Via de flanken worden de backs Tim en Mika veelvuldig gezocht en zo weet BFC  steeds meer onder de druk uit te voetballen en zelf op te bouwen. Met name Mika sticht een aantal keer gevaar maar zijn voorzetten resulteren vooralsnog niet in doelpunten. De ruststand is 0-0.

De rust duurt wel 15 minuten

De rust duurt ongeveer 15 minuten en geeft Awi alle gelegenheid om nog wat zaken door te nemen. BFC komt daarna vlijmscherp uit de startblokken. Met de felle Nassir in de spits wordt er meer druk op de vijandelijke achterhoede uitgeoefend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het juist Nassir is die een te zachte terugspeelbal op de keeper op de juiste waarde weet te schatten en dit cadeautje koelbloedig weet binnen te prikken: 1-0!

De voorsprong doet wonderen en BFC begint nu echt haar eigen spelletje te spelen. Met veel rust aan de bal, maar ook met veel lef en een hoop strijdlust wordt de tegenstander onder grote druk gezet. Na een schitterende steekbal van Sophie schiet Milan de verlossende 2-0 tegen de touwen. Daarna stapelen de kansen zich op maar wordt er vooralsnog verzuimd om de score verder uit te breiden. Maar dan volgt het moment van Sophie: met haar tomeloze werklust vandaag opnieuw een voorbeeld voor velen. Na een schitterende slalom door de Purmersteijnse defensie weet ze de derde Bussumse treffer te produceren: 3-0. Dit is tevens de eindstand.

En zo boekt BFC in het regenachtige Purmerend haar tweede competitiezege. En weet het opnieuw geen tegentreffer te incasseren. Het spel was in de eerste helft nog te onrustig en er is vandaag te slordig omgesprongen met de vele doelpogingen. Maar het team heeft opnieuw laten zien dat het over veel teamspirit en de juiste mentaliteit beschikt. En het is gelukkig nog lang niet uitgeleerd.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC. Om 11:50 uur aan De Meerweg. Meemaken en daar bij zijn!

@BG