JO11-1 neemt 3 punten mee uit Buitenveldert

BFC Bussum JO1-1 – sc Buitenveldert JO11-1 2-4 (2-2)

Na het eerste verlies van het seizoen vorige week waren de mannen van de o11-1 gebrand om een goed resultaat neer te zetten bij Buitenveldert. Met een geblesseerde Abel en een aantal spelers die alleen de 1e helft de wedstrijd konden bijwonen wegens open schooldag op het Vitus gingen we op pad naar Amsterdam Buitenveldert. Als extra speler kwam de in topvorm verkerende Sem uit de 11-2 na zijn wedstrijd naar ons toe.

In een wedstrijd waar BFC het tempo bepaalde en grote kansen kreeg was het Buitenveldert dat uit een corner 1-0 maakte. De simpele afspraak bij dode spelmomenten werden niet nagekomen en daar maakte Buitenveldert -dat nog geen kans gekregen had- dankbaar gebruik van.

De 1-1 werd in een minuut na de aftrap gemaakt na een prachtige aanval over 8 BFC spelers! Zo zien we ze graag.

BFC ging op jacht naar de 1-2 maar het was Buitenveldert dat hierna de 2-1 maakte door een laag afstandsschot van 25 meter. De keeper van BFC schatte de bal verkeerd in en de bal stuitte uit zijn handen het doel in. Kan gebeuren en lekker zo snel mogelijk van leren.

De jongens van BFC bleven kalm en voerden het baltempo nog even op. Binnen een mum van tijd werd het 2-2 door weer een prachtig opgezette aanval van onze Hoofdklasse 01 spelende E pupillen.

In de rust wisten de jongens te vertellen dat BFC veel beter aan het voetballen was, meer de bal had, grote kansen kreeg en dat als we geen kadootjes meer weggeven er geen tegengoals meer gaven.

En zo geschiedde.

De 2e helft was het – nog meer dan in de 1e helft – eenrichtingsverkeer richting het doel van Buitenveldert. De 2-3 werd gemaakt na een prachtige kopbal.

De wedstrijd ging 7 minuten langer door dan 2×30 minuten. Mooi was het dan ook dat BFC in de 68e minuut de 2-4 maakte en daarmee de 2e plek in handen hield.

Mannen ik heb genoten van jullie inzet. En tot aan de 50e minuut ook van het spel. Maar blijf het mooie spelletje spelen dat we bij BFC zo graag zien. En de kansen……….. daar gaan we maar weer eens extra op trainen…. ‘T lijkt soms alsof jullie het expres doen 😉

De komende fase veel (beker)wedstrijden en prachtige toernooien. Mannen ik ben benieuwd hoe jullie er over 2 maanden voor staan, ik kijk er naar uit!

AM