JO11-1 Nederlands- én Sportiviteitskampioen op NK JO11 Elite

Maandag, toernooidag. Vandaag doen we mee aan het door VTT georganiseerde Nederlands Kampioenschap bij VV Drechtstreek in Papendrecht. Al in September vorig jaar wist het team het kampioenschap van district West 1 te winnen en samen met alle nummer 1 t/m 3 van West 1 en alle andere districten (West 2, Zuid, Noord en Oost) wordt er vandaag gestreden om het officieuze Nederlandse kampioenschap voor 9×9 teams, de zogenaamde ‘eliteklasse’.

BFC is ingedeeld in poule A met VV Meerburg, SC Lochem en de gastvereniging, VV Drechtstreek. De selectie is compleet: Timothy is weer volledig hersteld en Auke Bult uit de O11-2 is opnieuw van de partij.

BFC begint voortvarend: Meerburg wordt met 4-0 verslagen (Nassir, Imran, Toine en Sophie), tegen het stugge Lochem blijft de stand gelijk (0-0) en Drechtstreek blijkt een maatje te klein: 6-1 (Sophie en Toine 2x, Nassir en Timothy 1x). BFC wordt overtuigend eerste van de poule en mag de andere poulewinnaars (DHC, Kon. HFC en VVIJ) gaan uitmaken wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

VVIJ blijkt in de halve finale een taaie tegenstander maar door een doelpunt van Mika wint BFC met 1-0 en mag het zich gaan opmaken voor de finale. Tegen de Koninklijke HFC, tevens spelend in Hoofdklasse 1, en een team dat wij goed kennen en graag mogen. We speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar en we zijn meestal min of meer gelijkwaardig. Dus dat belooft een spannend potje te worden.

HFC blijkt vandaag echter de bovenliggende partij. In de eerste helft gaat het nog wel enigszins gelijk op maar in de tweede helft zetten te Haarlemmers de blauwhemden onder grote druk en maken het meeste aanspraak op de overwinning. Desalniettemin blijft de score gelijk en moeten penalty’s uitwijzen wie de winnaar wordt. Jappie en Toine zijn uiterst koelbloedig en Marc blijkt opnieuw een penaltykiller en zo wint BFC – zei het op enigszins ‘Duitse wijze’ – het toernooi, en mag het zich officieus Nederlands kampioen noemen. Als klap op de vuurpijl mag het ook de sportiviteitsprijs in ontvangst nemen.

Kampioen van Nederland!

En rijden we opnieuw met een auto vol met klatergoud terug naar het Gooi. Al weer de 7 toernooizege van het seizoen. Ongekend.

BFC JO11-1 – PVCV JO11-1: 5-0 (dptn : Nassir en Safouane 2x en Milan 1x)

Op zaterdag speelt BFC ook nog een competitiewedstrijd. Deze keer tegen het laag geklasseerde PVCV. Maar in Hoofdklasse 1 kan iedereen van iedereen winnen dus waakzaamheid is geboden.

BFC gaat uiterst voortvarend van start. Al in de eerste minuut test Toine de Vleutense keeper en is Nassir alert bij de rebound: 1-0. Met deze keeper is ook meteen de beste man van het veld genoemd. Want de schrijver dezes telt in de eerste helft maar liefst 14 opgelegde kansen en de Utrechtse goalie blijkt een ware sta in de weg. BFC speelt verder uitstekend, heeft heel veel balbezit, is heel veel in beweging en weet dus heel veel kansen te creëren. Maar nog niet af te maken. Maar dat verhaal kennen we onderhand. Pas in de laatste minuut van de eerste helft tekent Safouane de 2-0 aan.

In de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders. Opnieuw een hoop kansen, tien in totaal, waaruit BFC drie keer weet te scoren: de twee kleinsten van het veld, Safouane en Milan beiden met het hoofd, en Nassir heel fraai met de hak na een mooie voorzet van Sophie. En wordt het dus uiteindelijk ‘slechts’ 5-0.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen kampioen AZ. De inhaalwedstrijd tegen Fortius moet nog worden ingepland. Verder is daar natuurlijk nog de bekerfinale (2 juni) en hebben we nog drie toernooien.

En zeg ik dus opnieuw: ‘meemaken en er bij zijn’