JO11-1 naar finale KNVB Beker

BFC JO11-1 – Zwaluwen Utrecht JO11-1: 4-0 (dptn: Toine (3x) en Jappie)

Selectie: Marc, Auke, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Safouane, Sophie en Efe.

Woensdag, wedstrijddag. Vandaag een hele speciale want het betreft de halve finale van het KNVB toernooi. Een aparte competitie die al in September vorig jaar van start ging en waarin tot dusver en achtereenvolgens werd gewonnen van Altius (6-1), SDO (6-2), Victoria (8-1), Abcoude (10-0), Pancratius (3-1) en Buitenveldert (2-0). Vandaag wacht dus Zwaluwen uit Utrecht. De nummer 3 uit Hoofdklasse 2 en dus op papier zeker te verslaan. Maar er is dus ook het gevaar van onderschatting.

Vooraf is de stemming in de kleedkamer goed. Iedereen heeft last van gezonde wedstrijdspanning. ‘Hetzelfde gevoel dat je hebt als je een spreekbeurt moet houden’. Timothy is afwezig en ter vervanging is de vandaag jarige Auke Bult uit de O11-2 opgeroepen. Ook Efe is er weer bij. En er is luid applaus voor spits Toine, die na twee dagen stage bij Ajax gisteren te horen heeft gekregen dat hij is aangenomen. Een terechte beloning voor een zeer sterk seizoen. We gaan je missen Toine.

Van den Akkers op de trommel

Terwijl wij in de kleedkamer zijn wordt de sfeer buiten opgewarmd. Niels heeft zijn muziekinstallatie meegenomen, vader en zoon Van den Akker laten hun trommelkunsten zien en naast de support van familieleden en andere trouwe volgers zijn er vandaag veel andere BFC jeugdspelers uit de O13, O12 en andere O11 teams komen opdraven om hun clubgenoten met trommel, toeter en zanggeweld aan te moedigen. Wat een sfeer, echt fantastisch. Dat is nou precies wat BFC zo’n mooie club maakt!

Om 19:00 uur blaast scheidsrechter Roy voor de aanvang van de wedstrijd. De thuisclub gaat bijzonder voortvarend van start want het is de vandaag met vleugels spelende Toine, die al na 40 seconden, op aangeven van Milan, scoort. 1-0, wat een start! De gasten worden vervolgens volkomen overmeesterd. Keer op keer snellen de watervlugge Milan en Nassir, en iets later Sophie, langs hun directe verdedigers. Achterin wordt zeer zorgvuldig verdedigd en opgebouwd door de immer rustige Max, de veelvuldige mee opkomende Mika en Imran en de altijd solide Vinnie. Keeper Marc wordt vaak betrokken om het spel van de ene naar de andere kant te verleggen. Op het middenveld heersen Safouane en Jappie. Na de goal creëert BFC maar liefst zes grote kansen. Maar het gaat desondanks maar met een minimale voorspong de kleedkamer in. Het veelbesproken verhaal van dit seizoen.

Maar na de thee is de start zeer voortvarend. Al in de derde minuut verschijnt Toine oog in oog met de keeper en laat hij zien waarom Ajax hem zo graag wil hebben: 2-0. Vlak daarna krijgt BFC een vrije trap die door Jappie (‘BFC is mijn cluppie’) op wonderbaarlijk fraaie wijze over en achter de verbouwereerde Utrechts keeper wordt gedraaid: 3-0. En in de 11e minuut is het opnieuw Toine, die een vrije trap van Maxim op schitterende wijze binnenkopt en dus een hattrick aantekent: 4-0. En deze voorsprong komt daarna geen seconde in gevaar, ook al omdat Marc vandaag zeer sterk staat te keepen. In het restant van de wedstrijd zien we nog wel een aantal kansen maar wordt er niet meer gescoord. En laat de jarige Auke zien uitstekend mee te kunnen komen op dit niveau, hetgeen de sterke breedte, en dus het beleid van BFC, onderschrijft.

Na het laatste fluitsignaal is de ontlading groot. Samen met de het veld opgestormde jonge BFC supporters wordt er onder leiding van de Van den Akkers een mooi feestje gevierd: ‘waar is het feestje, hier is het feestje’. En beleven de jongens/het meisje opnieuw een hoogtepunt in hun nog prille voetballoopbaan.

De andere finalist zal voortkomen uit de wedstrijd tussen KFC en Zeeburgia, een wedstrijd die pas volgende week woensdag wordt gespeeld. De finale is op 2 juni om 10:00 uur bij Legmeervogels in Uithoorn. Schrijft u die maar vast in de agenda!

Maar eerst wacht aanstaande zaterdag nog de competitiewedstrijd tegen PVCV (14:00 uur aan de Meerweg). En op pinkstermaandag doet het team als districtskampioen mee aan het door VTT georganiseerde Nederlandse Kampioenschap. En zal het aantreden tegen de kampioenen van de vier andere KNVB districten. Al weer het 17e toernooi van dit seizoen. Wat een tijd!

‘Meemaken en er bij zijn’