JO11-1 doet zichzelf tekort tegen koploper

Buitenveldert O11-1 vs BFC O11-1: 3-3 (dptn: Milan, Jappie en Nassir)

Selectie: Marc, Timothy, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie, en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag uit bij koploper Buitenveldert. Een zeer sterke tegenstander die onlangs nog met ruime cijfers wist te winnen van AZ, van wie onze mannen vorige week de deksel behoorlijk op de neus hadden gekregen. Maxim is helaas geveld door de griep en Sophie heeft gisteren de training geblesseerd afgesloten. Een optelsom leert dan dat er vandaag weinig reden is tot al te groot optimisme. Aan de andere kant heeft het ook geen zin om je door één slechte uitslag uit het veld te laten slaan. Het team is dit seizoen zonder meer goed bezig en heeft onder leiding van Awi al grote stappen gemaakt. Dat is dan ook de boodschap voor aanvang van deze kraker: ‘geloof in jezelf en laat zien wie je bent’.

Nieuwe presentatiepakken: ‘het oog wil ook wat’

Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’ is de volledige O11 selectie deze week in het nieuw gestoken dankzij het bedrijf van Sander, de vader van Auke uit de O11-2. Waarvoor hulde en dank!

Om 11:15 uur blaast de scheidsrechter voor het eerste fluitsignaal. Zoals wel vaker geconstateerd blijken de ploegen in Hoofdklasse 1 bijzonder aan elkaar gewaagd. Zo ook nu. Het spel golft aanvankelijk heen en weer, BTV is misschien iets dominanter maar het resulteert vooralsnog niet in grote kansen of mogelijkheden daartoe. Al krijgt keeper Marc een aantal keer de gelegenheid om te laten zien hoe goed hij is, en speelt Vincent een weergaloze partij als centrale verdediger. Desondanks is het BTV dat in de 14e minuut, via een enigszins lullig rollertje, op voorsprong komt: 1-0. Maar anders dan vorige week is dit onfortuin voor de BFC talenten het signaal om de rug te rechten en de mentale weerbaarheid te tonen. Vol goede moed gaan ze op zoek naar de gelijkmaker. In de 16e minuut wordt Milan door Toine in de diepte gestuurd. Oog in oog met de keeper blijft onze sluwe linksbuiten uiterst koelbloedig en met een geplaatst schot brengt hij zijn ploeg – dik verdiend – op gelijke hoogte. Vlak na deze ‘anschlusstreffer’ ziet Mika een snoeiharde pegel van grote afstand op de deklat boven de verbouwereerde Buitenveldertse goalie landen. Het blijft vooralsnog gelijk maar de Bussumse blauwhemden krijgen wel steeds meer het geloof dat er hier vandaag wat te halen valt. In het restant van de eerste helft wordt er niet meer gescoord en zo gaan we met 1-1 de rust in.

Verdediging speelt puike partij

In het tweede bedrijf keren de kansen en is BFC aanvankelijk duidelijk de bovenliggende partij. Het weet steeds meer en beter het eigen verzorgde spelletje te spelen en de bal gaat regelmatig soepeltjes van voet tot voet. BTV speelt een opportunistischer spelletje, het zet weliswaar veel druk naar voren maar is voor het creëren van doelpogingen goeddeels afhankelijk van dode spelmomenten. En die zijn er vandaag voldoende.

Het is aanvoerder Jappie die zijn ploeg in de 10e minuut na een mooie individuele actie op voorsprong zet. De vreugde is groot en het meegereisde Gooische publiek geniet met volle teugen. Helemaal als Nassir in de 17e minuut dankbaar gebruik maakt van wat miscommunicatie in de Buitenveldertse verdediging en de bal sluw en van grote afstand in het lege doel weet te lobben: 1-3.

BFC zit in deze fase in een absolute flow en het krijgt nog een aantal grote en kleinere kansen om de voorsprong uit breiden. Maar als dat niet lukt slaat er met nog zo’n 10 minuten op de klok wat twijfel toe. Moeten we doorgaan of temporiseren en de wedstrijd proberen uit te spelen? BTV ruikt dat het nog een kansje heeft en het is BFC dat zich nu te ver laat terugdringen, het komt er nog slechts mondjesmaat uit. BTV voert de druk verder op en weet vlak voor het laatste fluitsignaal dan ook een aansluitingstreffer te maken: 2-3. Dat laatste fluitsignaal laat echter nog even op zich wachten en in de door de scheidsrechter toegekende extra tijd weet Buitenveldert nogmaals te scoren. En zo eindigt dit bijzonder onderhoudende potje pupillenvoetbal in een 3-3 gelijkspel.

Na afloop zijn de gevoelens gemengd en heerst een mengsel van trots en teleurstelling. Het team heeft zich na de grote nederlaag van vorige week absoluut opgericht. Het heeft een grote fase van de wedstrijd goed en dominant voetbal gespeeld en daarmee een voorsprong gepakt. Maar is vervolgens achter- in plaats van vooruit gaan lopen en heeft BTV daarmee de gelegenheid geboden om nog op gelijke hoogte te komen. Dus is de les van vandaag Cruijffiaans: ‘de aanval is de beste verdediging’.

Het getoonde spel biedt echter ook een hoop aanknopingspunten voor de komende weken, waarin nog een aantal krakers tegen onder meer AFC, AFC’34 en Zeeburgia op het programma staan.

Volgende week zaterdag wacht AFC. Om 11:30 uur aan de Meerweg te Bussum.

Komt dat zien, komt dat kijken