JO11-1 boekt mooie overwinning op AFC’34

AFC’34 O11-1 – BFC O11-1: 0-3 (dptn: Nassir (2x), Jappie)

Opstelling: Marc, Vincent, Timothy, Maxim, Mika, Imran, Sophie, Jasper, Milan, Safouane, Toine en Nassir.

Zaterdag wedstrijddag. Al weer de 7e en opnieuw een mooi affiche, want vandaag wordt er in Alkmaar tegen en bij AFC’34 gespeeld. Deze ploeg heeft net als BFC 10 punten uit 6 wedstrijden en een beter doelsaldo. Dus is de inzet vandaag een vierde plek op de ranglijst.

Voor aanvang is de sfeer in de kleedkamer ontspannen. De jongens/meisje hebben er zin an en er lijkt geen sprake van plankenkoorts of andersoortige bovenmatige wedstrijdspanning. Maar vanaf de warming up is er focus en concentratie. Want er zal vandaag moeten worden gebikkeld tegen deze sterke tegenstander, waarvan met name de voorhoede wordt geroemd om zijn kunsten.

De omstandigheden zijn herfstachtig. Er is weliswaar geen regenval maar er staat een harde westerwind. De nog gloednieuwe dug-outs zijn nog niet verankerd en staan vervaarlijk te wiebelen. De leiding is in handen van een jonge clubscheidsrechter (wat is dat toch fijn, zouden we bij alle wedstrijden moeten hebben) die om 10.30 uur voor de aftrap fluit.

AFC blijkt inderdaad een sterke tegenstander. De kaaskoppen nemen in eerste instantie het heft in handen en creëren in de eerste 15 minuten een aantal zeer behoorlijke mogelijkheden. Het is in deze eerste fase van de wedstrijd met name keeper Marc die zich weet te onderscheiden met een aantal fabelachtige reddingen. (Ik kon er niets aan doen maar moest ineens aan Oliver Kahn denken).

Echter het is BFC dat in de 16e minuut, zei het enigszins tegen de verhouding, op voorsprong komt als Nassir een schitterende voorzet van Toine snoeihard in de verre hoek weet te koppen: 1-0. Twee minuten later is het opnieuw Nassir die van grote afstand een vrije trap mag nemen. Zijn harde schot wordt door een felle windvlaag meegenomen en de Alkmaarse keeper kan niets anders dan deze zwabberbal in de eigen touwen slaan: een 2-0 voorsprong. Wat een weelde.

Na deze treffers kantelt de wedstrijd volledig. BFC is het restant van de eerste helft duidelijk beter en de bal wordt in een ongekend hoog tempo rond getikt, de tegenstander volledig van het kastje naar de muur spelend. Er wordt echter niet meer gescoord zodat we met een 2-0 voorsprong de rust ingaan.

Tijdens de thee complimenteert trainer Awi zijn ploeg voor het vertoonde spel. Maar spreekt ook een aantal waarschuwende woorden. Het is immers nog veel te vroeg om op de lauweren te rusten en de verwachting is dat AFC zeer fel uit de kleedkamer zal komen. Waakzaamheid is derhalve geboden.

Deze woorden blijken goed te werken en het is BFC dat vlak na rust de genadeklap toedient. Aan de linkerkant speelt de handige Safouane zichzelf mooi vrij om vervolgens een panklare voorzet af te leveren voor de instormende Jappie, die dit buitenkansje wel weet te benutten: 3-0!

Over het restant van de tweede helft kunnen we relatief kort zijn: het voetbal is net als voor de rust van zeer hoog niveau en er worden een groot aantal (grote) kansen gecreëerd. Bovendien wordt er door de zeer geconcentreerd spelende verdediging niets maar dan ook helemaal niets weggegeven. Helaas staat het vizier niet helemaal op scherp vandaag waardoor AFC een afstraffing bespaard blijft.

En zo levert BFC vandaag een collectieve topprestatie. Het team heeft in een wedstrijd tegen een directe concurrent razendsnel en zeer aanvallend voetbal op de mat gelegd en de wedstrijd 45 minuten lang gedomineerd. En dat is best knap. Door deze overwinning stijgt het naar de vierde plek en het heeft nu drie punten meer dan een aantal directe belagers.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Zeeburgia. Niets is onmogelijk in deze poule dus de liefhebbers van een potje enerverend pupillenvoetbal zijn hierbij van harte uitgenodigd. De wedstrijd start om 11:15 uur. Ik zeg: “meemaken en daar bij zijn”.