JO11-1 bereikt laatste acht in bekertoernooi

Pancratius O11-1 – BFC O11-1: 1-3 (dptn: Toine (2) en ED)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Safouane en Efe.

Woensdag, wedstrijddag. Vandaag moet er worden gestreden om een plekje in de kwartfinale van het bekertoernooi. Tegenstander is Pancratius, dat het in de competitie tot dusver uitstekend doet en samen met AZ ongeslagen bovenaan staat in Hoofdklasse 1.

Maar BFC heeft een uitstekend paasweekend achter de rug en de ploeg barst van het zelfvertrouwen. In de kleedkamer staan de blikken op scherp en is de concentratie groot. Iedereen is zich er goed van bewust wat er vandaag op het spel staat. Sophie is vanwege een sleutelbeenbreuk nog steeds afwezig en als vervanger is Efe Bektas uit de O11-3 opgeroepen.

Om 18:00 uur blaast de leidsman voor de aanvang van de wedstrijd. In de openingsfase wordt snel duidelijk dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. BFC staat verdedigend als een huis maar is aanvankelijk nog wat slordig aan de bal. Er vallen aan weerszijden een paar kleine kansjes te noteren maar er wordt vooralsnog nog niet gescoord. Het is BFC dat in de 10e minuut – terecht – op voorsprong komt. Jappie geeft een slim passje op Toine die met de bal met links in de verre hoek krult: 0-1. In de rest van de eerste helft blijven de Bussumers geconcentreerd verdedigen en geven de Badhoevedorpers nauwelijks ruimte om te voetballen. Met een kleine voorsprong gaan we de rust in.

BFC start de tweede helft voortvarend. Al in de vierde minuut snelt Jappie op het vijandelijke doel af. Zijn schot caramboleert via twee Pancratianen in het doel: 0-2. De passing is in de tweede helft een stuk nauwkeuriger en BFC heeft daardoor veel meer balbezit. En het creëert kansen, veel kansen. In de 10e minuut tekent Toine via een schitterend afstandsschot voor de 0-3. Pancratius weet in de 15e minuut nog wel fraai tegen te scoren maar de jonge blauwhemden blijven geconcentreerd voetballen en de verdediging staat, zoals zo vaak, als een huis. De zege komt dan ook geen moment in gevaar. Het enige verwijt dat de ploeg zichzelf kan maken is dat het niet vaker heeft weten te scoren.

Door deze prachtige overwinning bereikt BFC de laatste acht van het KNVB bekertoernooi. Dus nu maar afwachten welke tegenstander er uit de loting komt.

Maar eerst wacht aanstaande zaterdag de competitiewedstrijd tegen AFC’34, om 12:30 uur aan de Meerweg te Bussum.

Meemaken en er bij zijn!