JO10-2 verwent het publiek, maar doet zichzelf misschien wel tekort

BFC JO10-2 – Roda ’23 JO10-1  4-4

Safouane 3x, Teun

Deze zaterdag kwam de ongeslagen kampioensploeg van Roda ’23 op bezoek. Vorige week waren zij al kampioen geworden in de hoofdklasse 8 met een overtuigend doelsaldo van 47 voor en 10 tegen. Het zou dus geen makkelijk potje worden. De enige hoop was dat zij nog in de kampioenstemming waren waardoor er voor ons misschien wel mogelijkheden waren. Het eerste kwartier maakten zij duidelijk dat ze niet gekomen waren om cadeautjes weg te geven. Met sterke individuele kwaliteiten en een verzorgd samenspel lieten zij zien waarom ze kampioen waren geworden. Oftewel 0-4 in 15 minuten voetbal, dat kon weleens een gigantische nederlaag worden.

Niets is minder waar! De jongens toonden een ongekende mentaliteit en veerkracht wat omgezet werd in daadkracht. Duels werden over het hele veld gewonnen, we gingen veel meer vooruit voetballen, nu nog scoren…En ook dat gebeurde, met 3 doelpunten in 5!! minuten waren wij helemaal terug in de wedstrijd. In de rust niet te lang stil staan bij de eerste 15 minuten maar vooral focussen op de laatste 10. Hierop verder bouwen en aan onszelf en het talrijke publiek laten zien dat we niet voor niets zo hard trainen elke week.

De 2e helft hebben we Roda niet meer op onze helft gezien het was alleen nog maar BFC wat de toon zette. Naast dat de duels nog steeds over het hele veld gewonnen werden lieten de jongens ook zien elkaar bijzonder goed te kunnen vinden op het veld. Prachtige aanvallen werden elke keer net niet beloond wat vooral langs de kant de nodige spanning met zich meebracht. Het was wachten op de aansluitingstreffer en die kwam er, met nog zo’n 20 minuten te spelen stond er 4-4 op het bord. De ontlading in het veld en langs de kant was groot. Ik zou echt niet goed weten hoe de laatste 20 minuten het beste te omschrijven zijn. BFC bleef aanvallen en was nadrukkelijk op zoek naar de winst terwijl Roda er af en toe gevaarlijk uitkwam. Het kon nog steeds 2 kanten op en de spanning was om te snijden en het bleef spannend tot en met de laatste minuut!

Met de einduitslag van 4-4 lijkt het of aan beide voetballende ploegen recht werd gedaan maar op basis van de 2e helft had BFC de meeste aanspraak op de 3 punten. Uiteindelijk doen we onszelf hiermee te kort. Dit was misschien wel de laatste wedstrijd in deze 2e fase omdat er nogal wat vraagtekens hangen om de afgelaste wedstrijd tegen AS’80. Tegen de twee betere ploegen, Huizen en Roda, hebben wij ons beste spel laten zien terwijl we tegen de iets mindere ploegen ook zelf minder goed waren. Juist in deze wedstrijden hebben we onszelf tekort gedaan en hopelijk wijze lessen geleerd. Al met al weer heel veel geleerd en klaar voor de laatste fase. Het is aan de wijze heren van de KNVB in welke hoofdklasse we dan ingedeeld worden maar ik kan niet wachten om dit team weer te zien schitteren op de velden.

PdV