JO10-1 zet zegereeks voort

BFC 010-1 – Abcoude JO10-1: 10-4. Dptn: Arthur& Zinnie (3x), Imran, Jappie, Vinnie, Milan

Zaterdag, wedstrijddag. Al weer de vierde van de tweede competitiefase. De tegenstander is Abcoude dat vorige week tegen haar eerste nederlaag aanliep en de tweede plek in onze Hoofdklasse 04 poule staat. Voor onze nog ongeslagen blauwhemden dus een echte ‘zes puntenwedstrijd’.

We spelen vandaag eindelijk weer eens thuis en ook nog eens op een fatsoenlijk tijdstip, om even over twaalven. In de kleedkamer staat de voorbereiding vandaag opnieuw in het teken van vroeg en veel druk naar voren zetten, met z’n allen. En bij eventueel balverlies zo snel mogelijk heroveren. Tim is helaas geblesseerd maar natuurlijk aanwezig om zijn ploegmakkers van morele steun te voorzien.

Door de ongeslagen status hebben de jongens momenteel geen gebrek aan zelfvertrouwen. Integendeel. Dit wordt nog verder versterkt door de nieuwe presentatiepakken die vandaag worden uitgereikt. Dankzij de teamsponsor zijn de jongens in het nieuw gestoken en zien ze er werkelijk flitsend uit.

abcoude_2Om 12.10 uur blaast leidsman Patrick voor de aanvang van de wedstrijd. Het door trainer Quinn gepredikte pressievoetbal resulteert meteen in een aantal grote kansen maar deze blijven in eerste instantie onbenut. Maar dit duurt niet lang want Imran schiet in de 3e minuut een afgeslagen corner keihard binnen. Abcoude blijkt een fysiek sterke tegenstander en komt er af en toe gevaarlijk uit. In de 7e minuut komt de ploeg zelfs op gelijke hoogte als de door de zon verblinde Simon een schot van grote afstand niet aan ziet komen en de bal slechts achter hem neer hoort dalen: 1-1.

Maar het blijkt een middag van de mooie afstandsschoten: in de 12e minuut rammelt Jappie van ver de bal met veel precisie in de rechterkruising. Wonderschoon. En niet veel later, in de 16e minuut, legt Vinnie aan voor zijn inmiddels wekelijkse doelpunt van afstand. Ook prachtig. Maar na dit schietgeweld is het weer tijd voor combinatievoetbal en na mooie één-twee (en zelf een drietje) scoren achtereenvolgens Arthur en Zinnie beiden hun eerste treffer. Vlak voor rust frommelt Abcoude ook nog een balletje binnen en zo is de ruststand: 5-2.

Na rust is het spelbeeld niet anders. Veel druk naar voren en in een erg hoog tempo. De tegenstander wordt ver naar achteren gedwongen en via treffers van Arthur en Zinnie loopt BFC verder uit. Twee tegentreffers doen beseffen dat we niet op onze lauweren moeten gaan rusten en de jongens sporen elkaar dan ook aan om ‘door te gaan’. Met name Simon voorziet zijn teamgenoten continue van aanwijzingen. Mooi!

De uitblinkende William is dan inmiddels geveld door een kunstgraskorrel in zijn oog en Jappie schuift daardoor een linie naar achteren. Samen met Vinnie en Imran houden ze de boel verder potdicht, geen doorkomen aan. En ook de voorwaartsen blijven scherp want via doelpunten van Milan, Zinnie en Arthur staat er na het laatste fluitsignaal 10-4 op het scorebord.

BFC komt daarmee en staat daarmee zes punten voor op de nummer twee t/m zes van de poule. Met bovendien een veel beter doelsaldo. Dat ziet er dus vooralsnog nog niet zo gek uit….

Voor de liefhebbers: volgende week al weer de laatste competitiewedstrijd van voor de winterstop. Om 8.45 uur !! uit bij Maarssen. Meemaken en daarbij zijn!