JO10-1 wint van drie BVO’s tijdens paastoernooi bij ASV De Dijk

ASV De Dijk U10 International Tournement

Middels een kwalificatietoernooi in oktober vorig jaar heeft de JO10-1 zich weten te plaatsen voor een 2-daags internationaal JOER voetbaltoernooi bij ASV De Dijk in Amsterdam Noord.

Het deelnemersveld bestaat uit 24 teams uit binnen- en buitenland en met name Betaald Voetbal Organisaties. BFC is ingedeeld in poule D met Schalke 04 (D), IF Brommopojkarna (Zweden), Balcontrole (Amsterdamse voetbalschool), Lommel United (B) en Sparta Rotterdam.

Op zaterdag is de eerste wedstrijd tegen Schalke 04. Onze jongens zijn duidelijk onder de indruk en hebben het in eerste instantie zwaar tegen deze fysiek sterke ploeg. Desondanks creëren ze een aantal grote kansen maar deze worden niet benut. De Duitsers doen dit wel en winnen op zijn Duits: 0-1.

In de tweede wedstrijd wacht het Zweedse IF Brommopojkarna (ook wel ‘Brommo’) uit Stockholm. Naar verluidt de grootste voetbalclub van Europa met een beroemde jeugdopleiding. BFC staat zijn mannetje tegen deze profclub en weet de wedstrijd middels 2 doelpunten van Zinnie winnend af te sluiten: 2-0.

De derde wedstrijd is tegen voetbalschool Balcontrole, een verzameling voetbaltalenten die normaliter uitkomen voor hun eigen clubs. BFC speelt een matige wedstrijd en laat zich de kaas van het brood eten. Uitslag: 0-2.

In de vierde wedstrijd is profclub Lommel United uit België de tegenstander. BFC speelt een uitstekende wedstrijd en wint via doelpunten van Vinnie, Arthur, Zinnie en Safouane met 4-1.

De laatste poulewedstrijd is tegen het sterke Sparta Rotterdam, volgens velen één van de sterkste O10 selecties van Nederland. De onderlinge uitslagen in deze poule zijn verrassend geweest en er is nog van alles mogelijk. Zelfs de nummer twee positie ligt nog in het verschiet. Maar dan moet er wel gewonnen worden. De jongens geven nog één keer vol gas en strijden voor iedere meter. Jappie en Zinnie raken beiden de paal. Sparta is efficiënter en benut haar kansen wel: 0-2.

De uitslag van de andere wedstrijden in poule D zijn ongunstig voor BFC en zo eindigen we op een enigszins teleurstellende vijfde plek in de poule. Sparta en Schalke gaan door naar de eerste 8 en Brommo en Balcontrole zullen om plaats 9-16 spelen. BFC moet morgen strijden om de 17-24e plek.

Op zondag geen paasontbijt maar om 9:30 uur een wedstrijd tegen IVV uit Landsmeer, de nummer 6 van poule A. BFC begint slap aan de wedstrijd en komt met 1-0 achter maar weet de wedstrijd via doelpunten van Imran, Jappie en Zinnie toch nog winnend af te sluiten: 3-1.

De volgende wedstrijd opnieuw tegen een profclub: PEC Zwolle. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het spel golft op en neer. Arthur maakt de winnende goal: 1-0.

De laatste wedstrijd van het toernooi is tegen het sterke AFC’34 dat net met 5-1 van Zeeburgia heeft gewonnen. Al na 1 minuut komt BFC met 0-1 achter. Vlak daarna krijgt AFC zelfs een penalty maar die weet de deze wedstrijd in bloedvorm verkerende Simon te keren. De blauwhemden weten zich te herpakken en strijden zich middels een doelpunt van Max naar een verdiende 1-1. Penalties….. Om de 17e plek weliswaar maar het voelt als een championsleague finale. Jappie, Imran en Arthur maken geen fout, terwijl Simon er twee weet te keren.

En zo eindigt BFC op de 17e plek op dit sterk bezette voetbaltoernooi. 8 wedstrijden gespeeld: 4 gewonnen, 3 verloren en 1x gelijk. 11 doelpunten voor en 8 doelpunten tegen. Dat is natuurlijk geen wereldprestatie maar wellicht zijn de verwachtingen zo nu en dan wat aan de (te) hoge kant. Want het is een resultaat waar de jongens zich geenszins voor hoeven te schamen. Met iets meer geluk tegen Schalke (4e) en Sparta (2e) had er wellicht meer in gezeten. Trots mogen ze zijn op de op tweede dag getoonde veerkracht. Waarvoor hulde.

En zo komt er een einde aan een lang en voetbalrijk paasfestijn.

@GVT

Voor de volledigheid de volledige eindstand:

1. HJK Helsinki
2. Sparta
3. Feyenoord
4. Schalke 04
5. Excelsior
6. Borussia Monchengladbach
7. Willem II
8. US Torcy
9. IF Brommapojkarna
10. FC Utrecht
11. Newcastle United
12. Lierse SK
13. Balcontrole
14. Chelsea
15. SC Buitenveldert
16. Sporting Borgerhout
17. BFC
18. AFC 34
19. PEC Zwolle
20. Zeeburgia
21. PSV
22. ASV De Dijk
23. IVV
24. Lommel United