JO10-1 wint thuis van Hoofddorp

BFC JO10-1 – Hoofddorp JO10-1: 2-1. Dptn: Zinedinne, Imran

Opstelling: Simon(K) – Maxim – Imran – Vincent (C) – William (Zinedinne) – Jappie – Milan (Timme)

Zaterdag, wedstrijddag. Na de midweekse bekernederlaag tegen S.D.O.B. speelt de ploeg vandaag voor de competitie tegen Hoofddorp. Al weer de vijfde wedstrijd in de derde fase en na twee eerdere zeges en net zoveel nederlagen zou het mooi zijn als er vandaag opnieuw gewonnen wordt. Het betreft een echte ‘zes-punten-wedstrijd’ tegen een tegenstander van wie er een paar weken geleden in een vriendschappelijk potje met 5-3 werd verloren. Van onderschatting kan derhalve geen sprake zijn.

Arthur is vanwege de griep helaas afwezig. Volgend jaar speelt hij in het rood-wit van FC Utrecht en hij had vandaag graag, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, nog één keer op de Bussumse velden willen schitteren, maar dat zit er dus helaas niet in. We hebben van je genoten aan De Meerweg Arthur en wensen je alvast veel succes bij je nieuwe club.

Als vervanger is gastspeler Timme van de O9-1 opgeroepen.

Dan nu de wedstrijd. Om 12:00 uur blaast leidsman Flokstra voor het begin van de wedstrijd. Die speelt zich in eerste instantie met name op het middenveld af. Met veel duels en een beetje rommelig spel. De verder goed en gecontroleerd spelende Bussumse verdedigers (Max en Vinnie spelen daar een uitstekende partij) hebben de nodige moeite om de voorwaartsen te bereiken. In de 10e minuut moet Milan het veld met een polsblessure verlaten en zitten we ineens wel erg dun in de aanvallers. De in de O9 meestal als centrale verdediger spelende Timme wordt naar de voor hem onbekende linksbuitenpositie gedirigeerd en ook vaste rechtsback William maakt zijn opwachting in de voorste linie. Ondanks deze omzettingen blijft BFC de overhand houden en blijft het op zoek gaan naar gaatjes in de Hoofddorpse defensie. Het creëert ook wel mogelijkheden maar echt opgelegde kansen zijn dit niet. Hoofddorp gokt op de counter en probeert haar snelle aanvallers met lange ballen te bereiken. Maar ook deze strategie leidt tot weinig echte kansen. Het is een waar schaakspel. Totdat BFC in de 18e heel even in de fout gaat en de bezoekers onnodig balverlies op het middenveld genadeloos weten af te straffen: 0-1. Dit is tevens de ruststand.

In de rust spoort Quinn de jongens aan om vooral zo door te gaan en niet te verslappen. Onze kansen komen nog wel.

En dat blijkt zo te zijn. Nadat een hard schot van Timme eerst rakelings overgaat weet – wie anders dan Zinedinne – een mooie assist van Imran op waarde te schatten en de gelijkmaker te produceren: 1-1. Met nog zo’n 15 minuten op de klok gaat BFC nog nadrukkelijker op zoek naar de winnende. Hoofddorp komt er eigenlijk nauwelijks meer uit. Een bal van de inmiddels in het centrum spelende Zinedinne verdwijnt op de paal en we zijn een aantal keer erg gevaarlijk via een corner. Maar de bal gaat er vooralsnog niet in. De blauwhemden raken echter niet in paniek en blijven geconcentreerd en geduldig op zoek gaan naar die ene mogelijkheid. En die komt er als we in de laatste minuut opnieuw een corner krijgen die Jappie deze keer precies op het hoofd van Imran weet te leggen. En die laat dit buitenkansje niet onbenut.

De doelpuntenmakers van vandaag

En zo eindigt de wedstrijd met een 2-1 zege. Dit keer geen mooie overwinning maar wel een dik verdiende. Er is collectief en heel hard voor gewerkt en gestreden. De boys zijn dan ook behoorlijk opgetogen! Onder meer vanwege zijn assist en winnende treffer wordt Imran door zijn ploeggenoten tot de MOTM uitgeroepen.

Door de zege stijgt BFC voorlopig naar de derde plek in deze sterke poule, drie punten achter koploper AFC. En speelt het nog uitwedstrijden tegen Zeeburgia (10 mei) en RKAV (13 mei). Zoals inmiddels bekend kan in deze competitie iedereen van iedereen winnen dus de kaarten zijn nog geenszins geschud.

Komt dat zien en komt dat kijken.