JO10-1 vindt Waterloo in Waterland

S.D.O.B. JO10-1 – BFC JO10-1: 3-2 (dptn: Arthur en Jappie).

Opstelling: Simon – Vincent (Safouane) – Imran – Maxim – Milan (Sam) – Jappie – Arthur

Na twee ruime zeges op Waterwijk (14-0) en Huizen (11-3) is BFC doorgedrongen tot de 4e ronde in het bekertoernooi. Met nog slechts 20 ploegen is het deelnemersveld inmiddels behoorlijk uitgedund. Een plek in de kwartfinale lonkt maar dan moet er vandaag eerst gewonnen worden van S.D.O.B. uit Broek in Waterland. Een voor ons nog onbekende tegenstander maar als je naar de resultaten van deze in Hoofdklasse 1.2 uitkomende ploeg kijkt is er geen enkele reden om ze te onderschatten.

Zonder de afwezigen William en Zinnie maar met gastspelers Safouane en Sam wordt er naar het pittoreske Noord Hollandse dorpje afgereisd. De jongens mogen spelen op een prachtig sportcomplex en onder heerlijke omstandigheden.

De start van de wedstrijd is behoorlijk onfortuinlijk. Maxim krijgt al snel een bal vol in het gezicht en in de chaos die daarna ontstaat wordt er plotseling gescoord en komt BFC dus opnieuw vroeg in een wedstrijd achter: 1-0. Maar zoals zo vaak weet de ploeg zich snel te herpakken en schakelt het over op de aanval. Dat gaat in eerste instantie nog wat gehaast maar langzamerhand komt er meer patroon in het spel. In de 8e minuut levert dit dan ook de gelijkmaker op als Arthur een balletje achter de keeper weet te prikken: 1-1. Deze keeper blijkt vandaag overigens in bloedvorm want hij weet vervolgens en vlak na de gelijkmaker een aantal zeer goede scoringsmogelijkheden van BFC te keren. En hij wordt daarbij ook nog eens geholpen door het houtwerk als Jappie een schot van grote afstand op de paal ziet belanden. S.D.O.B. blijkt een vervaarlijk counterploegje en ze komen er zo nu en dan razendsnel uit. Dat levert in de 20e minuut dan ook een enigszins knullige tegentreffer op en zo gaan de we rust in met een 1-2 achterstand.

De jongens realiseren zich dat het in de tweede helft beter moet en gaan dan ook meteen vol op de aanval. De ploeg is sterk in de persoonlijke duels en het aanvalsspel is zeer behoorlijk. Safouane staat op de voor hem ongebruikelijke linksachter positie een heerlijke wedstrijd te voetballen. BFC is veel gevaarlijker en krijgt ook nu weer een aantal levensgrote kansen maar de keeper blijkt vandaag een ware sta in de weg. Behalve in de 10e minuut als Jappie een vrije trap op mooie wijze achter hem weet te krullen: 2-2. Dat blijkt een signaal voor nog meer Bussumse aanvalsdrift. Wat er vervolgens gebeurt is nauwelijks te beschrijven: keeper, paal (3x) en lat (1x) staan keer op keer een volgende Gooise treffer in de weg. Een waar spervuur aan kansen. S.D.O.B. komt nauwelijks meer onder de druk uit en dreigt te worden overlopen. In de 24e minuut weet de ploeg echter uit één van de zeer spaarzame counters te scoren en zo komt BFC vlak voor tijd met 2-3 achter. Dit lijkt de genadeklap maar in de resterende minuten gaan de jongens nog één keer vol voor de gelijkmaker, krijgen opnieuw een dot van een kans maar vergeten opnieuw te scoren. En zoals JC al zie: ‘als je niet scoort dan ken je niet winnen’.

En zo komt er op deze voorjaarsavond een toch wel enigszins onverwacht einde aan het bekertoernooi. De jongens hebben er zonder meer hard voor gestreden maar het zat vandaag even niet mee.

Rest ons tegenstander S.D.O.B. veel succes te wensen in het verdere vervolg van deze competitie.

Voor BFC wacht de competitiewedstrijd tegen Hoofddorp. Aanstaande zaterdag om 12:00 uur aan de Meerweg te Bussum. Komt dat zien en komt dat kijken.