JO10-1 sluit competitie af met twee nederlagen

De vorige competitiewedstrijd dateert al weer van 22 april. Daarna volgden er vanwege de meivakantie twee voetbalvrije zaterdagen. Maar deze week mogen de jongens weer vol aan de bak voor de laatste twee competitiewedstrijden: op woensdag uit bij Zeeburgia en op zaterdag uit bij RKAV. Voorafgaand aan deze wedstrijden heeft BFC 9 punten uit 5 wedstrijden en staat het 3 punten achter op koploper AFC. In deze poule kan iedereen van iedereen winnen dus er is nog van alles mogelijk.

Verder is het deze week bekend geworden dat na Arthur ook onze goalgetter Zinedinne volgend seizoen in het rood-wit van FC Utrecht te bewonderen zal zijn. Wij wensen jullie veel succes en plezier in de Domstad mannen!

Tot zover de introductie, dan nu de wedstrijden:

Zeeburgia – BFC: 4-2. Dptn: Imran, Zinedinne

Zonder de zieke William maar met vaste gastspeler Safouane wordt er op woensdagmiddag aangetreden op het schitterende nieuwe complex van Zeeburgia. De omstandigheden zijn ideaal en de jongens hebben veel zin om na twee weken weer te schitteren. De start van de wedstrijd is echter niet gelukkig want BFC komt al in de 2e minuut op achterstand. Een Bussumse corner verdwijnt vlak daarna nog wel op de lat maar de rest van de eerste helft wordt met name gekenmerkt door veel geschaak op het middenveld zonder grote kansen aan weerzijden. Bovendien speelt BFC slordig en maakt het veel onnodige fouten. 1-0 is ook de ruststand.

In de rust roept Quinn zijn mannen op om nu eindelijk het eigen spel te gaan spelen: verzorgd combinatievoetbal met veel druk naar voren. We hoeven hier vandaag niet te verliezen.

Ondanks deze woorden begint de ploeg desastreus aan de tweede helft: In de 1e en 3e minuut weet Zeeburgia twee maal te scoren en daarmee loopt de achterstand op tot 3-0. BFC probeert het wel maar lijkt het  vandaag niet te hebben. In de 12e minuut krijgt het ook nog een counterdoelpunt om de oren en staat het zowaar 4-0 achter. Maar vlak daarna weet Imran van afstand in ieder geval een ere-treffer te produceren: 4-1. En weer twee minuten later weet Zinnie een lob van Arthur op waarde te schatten en tikt de 4-2 binnen.

Deze twee doelpunten zijn de aanleiding voor de beste 10 minuten van BFC en eindelijk zien we felheid en druk naar voren. Maar het is the laat en er wordt niet meer gescoord en zo eindigt de wedstrijd met een 4-2 nederlaag.

RKAV – BFC: 6-2. Dptn: Zinedinne (2x)

Drie dagen later hebben de heren al weer de gelegenheid om iets recht te zetten. De wekker staat vroeg en na de nodige omwegen (de A1 is dicht) wordt er om 9:00 uur aangevangen tegen de knapen van Volendam. Grote knapen, bij wie de correlatie tussen het eten van veel vis en lichaamslengte duidelijk waarneembaar is.

Er zal vandaag moeten worden gewonnen om RKAV achter ons te houden en bovendien is het de laatste competitiewedstrijd onder leiding van Quinn die binnenkort naar zijn nieuwe club – Buitenveldert – vertrekt. De jonge trainer heeft twee jaar lang ziel en zaligheid in de jongens gestopt en een overwinning als afscheidscadeau zou dan ook op zijn plaats zijn.

BFC begint echter opnieuw uiterst ongelukkig aan de wedstrijd als William in de 1e minuut met het nodige onfortuin een harde Volendamse voorzet het eigen goal binnenloopt. Inmiddels gewend aan een snelle achterstand laten de blauwhemden zich echter niet kisten en er volgt een fase met zeer behoorlijk voetbal waarin de schrijver van dit verslag maar liefst tien….! grote tot zeer grote Bussumse mogelijkheden turft. Maar het duurt tot de 16e minuut voordat Zinnie de meer dan verdiende gelijkmaker produceert. In het restant van de eerste helft gaat BFC nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Maar RKAV weet dan uit één van de zeer spaarzame aanvallen te scoren en zo gaan we met een 2-1 achterstand de rust in.

Meteen na de rust gaat het opnieuw mis als RKAV wederom in de 1e minuut weet te scoren: 3-1. En zo hebben we een ongelooflijke statistiek: in alle vier helften van de wedstrijden van deze week moeten we in de 1e minuut al een tegentreffer incasseren. Dan maak je het jezelf ook wel heel erg moeilijk.

Opnieuw volgt er een spervuur aan Bussumse aanvallen en heel veel kansen. Paal en lat achter de uitstekende Volendamse goalie worden vandaag maar liefst zes keer geraakt…Met zoveel pech kan je een wedstrijd niet winnen. Zeker niet als RKAV in de 12e minuut zelfs op 4-1 komt. Als Zinnie vlak daarna dan de 4-2 weet te scoren staan er nog 10 minuten op de klok om er in ieder geval een gelijkspel uit te persen. De blauwhemden gaan nog één keer vol op de aanval maar nemen daarbij achterin heel veel risico. En worden dan in de laatste vijf minuten nog twee keer weg gecounterd. En zo staat er na 50 minuten een ietwat geflatteerde 6-2 nederlaag op het scorebord.

Door de twee verliespartijen moet BFC zowel Zeeburgia als RKAV voor laten gaan en eindigt het op een toch wel wat teleurstellende vijfde plek in deze poule. En dat terwijl de start van deze laatste fase er met onder meer een overwinning op kampioen AFC zo veelbelovend uitzag:

Fase 1    : 4e plek

Fase 2    : 1e plek en kampioen

Fase 3    : 5e plek (vooralsnog)

Er komt nu bijna een einde aan een lang en prachtig voetbaljaar. Met heel veel hoogtepunten en persoonlijke groei. Voordat de aandacht zal worden verlegd naar de voorbereiding van het nieuwe seizoen wachten er eerst nog twee mooie toernooien. Komt dat zien en komt dat kijken.