JO10-1 neemt drie punten mee uit Bovenkerk

Roda’23 JO10-1 – BFC JO10-1: 2-3 (dptn: Milan en Zinedinne(2))

De haan kraait al vroeg op zaterdagochtend want er wordt al om 8.15 uur verzameld op het prachtige complex van Roda’23 in Bovenkerk. Een geduchte tegenstander en voor de jongens die vorig jaar in de F1 speelden een oude bekende. Sterke kerels met zeer rappe aanvallers dus onze jongens kunnen aan de bak vandaag. Net als vorige week wordt er op gewoon gras gespeeld: het veld ligt er heerlijk bij, kort geschoren en nat van de ochtenddauw, het herfstzonnetje schijnt, kortom, ideale omstandigheden voor een mooi potje voetbal.

De technische leiding moet een beetje puzzelen want Vincent is geblesseerd thuisgebleven en ook Timothy is door een knieblessure niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Dus schuift Jappie een linie naar achteren om daar de centrale positie te bemannen. Daarnaast de gebruikelijke namen: Simon in de goal, Imran op rechtsachter en William aan de linkerkant. Voorin aan de linkerkant zien we Arthur, in het midden Milan en aan de rechterkant Zinnedine. Gastspeler Auke Bult uit de JO10-2, die later die ochtend nog een belangrijke derby moet spelen tegen NVC, staat klaar voor het geval dat nodig mocht zijn. Top Auke!

De Bussumse boys beginnen overtuigend aan de wedstrijd en nemen direct het voortouw, zijn veel in balbezit hetgeen resulteert in een aantal kleine mogelijkheden om de voorsprong te nemen. Met de vooruit voetballende Jappie, bijgestaan door de ijzersterk verdedigende flankspelers Imran en William wordt de druk op de Bovenkerkse defensie steeds groter en het is dan ook wachten tot het eerste doelpunt valt: na een schitterende combinatie over een aantal schijven wordt de beslissende voorzet van Arthur door de kleine Milan koelbloedig afgemaakt.

Tegenstander Roda’23 weet af en toe een tegenstoot te geven en breekt een aantal keer gevaarlijk uit middels haar rappe voorwaartsen. Eén van hen maakt dankbaar gebruik van een inschattingsfoutje  van de verder vrijwel foutloos voetballende verdediging en zo ligt de bal plots in het Bussumse netje: 1-1, tevens ruststand.

Na rust is het spelbeeld nauwelijks anders. Zinnie is nu pas echt goed los en dendert keer op keer over de rechterflank. Na eerder paal en lat te hebben geraakt schiet hij de bal al snel op fraaie wijze in de bovenhoek: 1-2. Maar de vreugde is helaas van korte duur als één van de Roda spelers een corner op prachtige wijze achter de verbouwereerde Simon weet te draaien: 2-2. Voor de neutrale toeschouwers is het echt een schitterend schouwspel, voor de minder onpartijdigen een zenuwslopende strijd.

roda_2Met nog zo’n 10 minuten op de klok besluit BFC va banque te spelen: de nauwelijks fitte maar mentaal ijzersterke Timothy komt zijn ploeg versterken en Jappie schuift een linie naar voren. De ploeg geeft nog een keer collectief gas. De Bovenkerkse verdediging kraakt en piept maar houdt in eerste instantie stand totdat Zinnie de trekker overhaalt en opnieuw hard in de bovenhoek schiet: 2-3!

In het restant van de wedstrijd komt de zege niet meer in gevaar. De ontlading is groot als de jonge scheidsrechter de wedstrijd beëindigt. De punten mogen (opnieuw) mee naar Bussum. De jongens hebben zich vandaag zowel mentaal (2 keer een voorsprong ‘weggeven’ maar desondanks winnen) en fysiek (de meesten hebben de hele wedstrijd gespeeld en hebben aangetoond 50 minuten gas te kunnen blijven geven) ijzersterk getoond hetgeen gerust de opsteker van de dag mag worden genoemd.

De ploeg staat nu met 9 punten uit 5 wedstrijden op de 4e plaats. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij de Gooise buren uit  Laren. Om 10.30 uur aan de Laarder Engh. Meemaken en daarbij zijn.

@GVT