JO10-1 maakt het onnodig spannend tegen Pancratius

BFC JO10-1 – Pancratius JO10-1: 7-4 (dptn: Imran, Arthur (3) en Zinedinne(3))

Een bijzondere dag voor de JO10-1 want de ‘thuiswedstrijd’ tegen Pancratius wordt vandaag in Badhoevedorp gespeeld. Ondanks wat logistieke hinder van de nieuwe A1 en met de weer van ziektes herstelde en schoolkamp wedergekeerde spelers is de selectie voltallig en op tijd aanwezig op het vlak naast Schiphol gelegen sportcomplex van de tegenstander.

Het is een belangrijke wedstrijd want wil BFC nog een rol van betekenis spelen in deze competitiefase dan zal er vandaag moeten worden gewonnen. Tijdens de voorbespreking draait het dan ook maar om één ding: concentratie, focus en de wil om te winnen. Vanaf de allereerste seconde scherp zijn. Want dat de jongens goed kunnen voetballen is inmiddels wel bekend.

En de boodschap lijkt goed te zijn aangekomen. Op een schitterend, kort gemaaid, natuurgrasveld, nog een beetje nat van de dauw, knallen de Bussumse blauwhemden er meteen bovenop. Er zijn nog geen 5 minuten gespeeld als BFC door treffers van Imran, Arthur en Zinedinne op een deze competitie ongekende 3-0 voorsprong weet te komen. Een werkelijk fantastisch begin.

Maar de Pancratianen laten zich ondanks deze snelle achterstand geenszins uit het veld slaan en blijken een niet te onderschatten tegenstander. De wedstrijd golft heen en weer en de Gooische jongens krijgen een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Er wordt gestreden voor elke meter en overal op het veld zie je koppeltjes strijden om de bal. Kleine Milan gaat voorop in de strijd en loopt zich het vuur uit zijn sloffen. Zinnie en de razendsnelle linksback van Pancratius strijden keer op keer om de eerste prijs op de 50 meter sprint.

Maar toch komt er dan die verdraaide voetbalwet weer om de hoek kijken: als je zelf vergeet te scoren dan….: eerst wordt het 3-1, vlak daarna middels een schitterend afstandsschot 3-2 en in de slotseconde van de eerste helft door knullig verdedigen ook nog gelijk. 3-3 bij rust, een 3-0 voorsprong weggegeven….. Wat een spanning. En: wat gaat dat brengen in de tweede helft?

Maar na de rust schieten de BFC’ers opnieuw uit de startblokken. Met verse krachten Tim en Jap wordt de tegenstander volledig overrompeld. Er wordt als een (h)echt collectief gevoetbald: met z’n allen verdedigen en met 4 man naar voren bij balbezit. Met vloeiende aanvallen over veel schijven, vaak beginnend bij de wederom zeer sterk meevoetballende keeper Simon. Via schitterende doelpunten van Arthur (2) en Zinnie (2) loopt de ploeg uit naar een 7-3 voorsprong. Vlak voor tijd valt er nog een tegentreffer maar als de scheidsrechter na 50 minuten op het fluitje blaast mogen de 3 punten volledig verdiend mee naar Bussum worden genomen. Er is vandaag keihard gestreden, veel veerkracht getoond met een grote wil om de wedstrijd te winnen. Waarvoor hulde.

Rest ons Pancratius te danken voor de gastvrijheid en het ter beschikking stellen van een veld voor deze thuiswedstrijd. Mooi dat het op deze manier kon worden opgelost en onze jongens dit weekend alsnog tegen elkaar hebben kunnen voetballen.

Met 6 punten uit 4 wedstrijden heeft BFC zich inmiddels genesteld in de middenmoot van deze ijzersterke hoofdklassepoule. Maar er kan nog steeds naar boven gekeken worden. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen oude bekende Roda’23. Het valt niet uit te sluiten dat er dan opnieuw op gewoon gras weer hard voor de punten gestreden zal moeten worden. Dus ik zeg: meemaken en daarbij zijn.

@GVT