JO10-1 kwalificeert zich voor het NK Jeugdvoetbal

Sinds 2004 wordt Het NK Jeugdvoetbal georganiseerd, een eindtoernooi waarvoor de deelnemers zich via 1 van de 6 Districtskampioenschappen dienen te kwalificeren. Op zaterdagochtend meldt de JO10-1 zich al vroeg bij VV Nederhorst den Berg voor het Districtskampioenschap van District West 1. Twintig JO11 en JO10 teams mogen  onderling uitmaken welke drie ploegen er op zaterdag 27 mei aan het bij De Foresters te spelen finaletoernooi – Het NK – mee mogen doen.

Het deelnemersveld is gemêleerd en omvat gerenommeerde clubs als Buitenveldert, Elinkwijk, Swift, AFC IJburg en De Foresters. Er wordt gespeeld in 7×7 format op een half veld. Het fonkelnieuwe sportcomplex van gastheer Nederhorst ligt er prachtig bij. Het toernooi wordt voorafgegaan door een defilé waarmee de deelnemers zich aan elkaar en de meegereisde supporters kunnen presenteren waarna collectief en uit volle borst het Wilhelmus wordt meegezongen. Een mooi begin van de dag!

Minder mooi is het dat 2 ploegen uit de poule van BFC zich op het laatste moment hebben teruggetrokken. Daar zijn waarschijnlijk zwaarwegende redenen voor geweest want anders is het natuurlijk uitermate vreemd om je op zo’n laat moment nog af te melden. BFC trapt daarom af tegen de enige overgebleven tegenstander in de poule, Cobu Boys uit Amersfoort, een O11 team dat bovenin meedraait in de 1e klasse. Voor onze jongens een goede gelegenheid om te testen hoe ze het doen tegen spelers die een jaar eerder zijn geboren. Via doelpunten van Jap (2x), Zinnie en Vin wordt de wedstrijd met een 4-2 overwinning afgesloten. BFC is daarmee direct eerste van de poule want de overige 2 wedstrijden worden met een reglementaire 3-0 zege afgerond. Wel wordt er nog een tweede – oefenpotje – tegen Cobu Boys gespeeld. In een fantasieopstelling wordt ook die wedstrijd gewonnen (1-0, doelpunt Zinnie).

In de kwarfinale moet BFC het opnemen tegen de beste nummer 2 en dat is – grappig genoeg opnieuw Cobu Boys dat immers ook twee maal met 3-0 heeft gewonnen. Na een matig begin wordt het uiteindelijk 5-0 door doelpunten van Jap, Zinnie, Milan, Arthur en de inmiddels vertrouwde gastspeler Sophie uit de O10-2.

nederhorst-foto

Staand vlnr: Timothy Duijvestein, Zinedinne Boussakouk, Vincent Flokstra, Imran Hammouti en Arthur Hagens. Zittend vlnr: Simon Ruger, Milan van den Akker, Jasper van Toorn, William Ruiz (C) en Sophie Proost

In de halve finale wacht de JO10-1 van AFC IJburg, een ware ‘angstgegner’ voor de in 2007 geboren BFC’ers want er de afgelopen drie jaar nog nooit van deze ploeg gewonnen en onlangs zelfs nog met vrij ruime cijfers van verloren. Maar BFC speelt een ijzersterke wedstrijd die middels een doelpunt van Zinnie met 1-0 wordt gewonnen. Een collectieve topprestatie en opnieuw een finale voor BFC JO10-1, een team dat je inmiddels wel kan omschrijven als een ‘echte toernooiploeg’.

In de finale is de pijp bij de meesten een beetje leeg en blijkt de O11 selectie van Maarssen een piepklein maatje te groot (0-1). Helaas geen toernooioverwinning maar wel gekwalificeerd voor het NK! En zo komt er een einde aan weer een  schitterende voetbaldag. Langs deze weg willen wij de toernooileiding nog bedanken voor de uitstekende organisatie.

Aanstaande zaterdag wacht de bekerwedstrijd tegen Victoria. Om 9.30 uur aan de Meerweg. Meemaken en daar bij zijn.

@GVT