JO 8-1 behaalt schitterende 11e plaats op Internationaal Toernooi in Wormerveer.

Om te beginnen al een schitterende dag voor een voetbaltoernooi, en als je dan ook nog het deelnemersveld ziet waar je tussen staat….dan kan het alleen nog maar mooier worden. 32 teams stonden aan de start van de Fortuna StayOkay Egmond Cup. Naast het organiserende team van Fortuna Wormerveer en enkele regionale clubs deed er een flink aantal teams van Betaald Voetbal Organisaties (BVO) uit Nederland mee, en er was een stevige deelname uit Duitsland, Engeland en België. BFC was op het laatste moment toegevoegd vanwege het uitvallen van het Duitse Wattenscheid. Er werd gespeeld met teams van 8, in wedstrijdjes van 10 minuten. Als niet-BVO mocht BFC het team aanvullen met enkele JO-9 spelers. Die versterking bestond vandaag uit Justin, Timme en Pepijn (beide uit de onder 9 selectie).

Er werd gestart met 4 poules van ieder 8 teams. De nummers 1 en 2 zouden daarna strijden om de plaatsen 1-8, de nummers 3 en 4 om de plaatsen 9-16, de nummers 5 en 6 om de plaatsen 17-14 en tenslotte de nummers 7 en 8 om de plaatsen 25-32. BFC opende het toernooi sterk tegen het Belgische Lokeren. Na een voorzichtige start merkten de mannen al snel dat ze sterker waren. Johan zorgde voor de 1-0, Timme, die het toernooi erg sterk begon maakte de 2-0, en uit een corner van diezelfde Timme zorgde Johan ook voor de 3-0. De 4-0 kwam op het bord toen nieuwkomer Justin een hard schot van Fedde tot doelpunt promoveerde.

Dat was een lekkere start. Roda JC was de volgende tegenstander, en ook deze tegenstander had weinig in de melk te brokkelen. Wederom een uitstekende Timme nam zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening, de laatste na weer een afgemeten voorzet van Fedde. Hierna volgde het treffen met Feyenoord. Deze wedstrijd ging gelijk op, maar het was Feyenoord dat in de 6e minuut de l.eiding nam. Nog geen minuut later kon Wessel de verdiende gelijkmaker binnen schieten, na goed voorbereidend werk van Timme: 1-1. In de voorlaatste minuut was het toch Feyenoord dat aan het langste eind trok, en hiermee was de eerste nederlaag een feit: 1-2.

De vierde wedstrijd moest BFC aantreden tegen De Rijp, een stug team dat het alle tegenstanders lastig maakte. Zo ook onze jongens. Het duurde tot de 9e minuut voordat Timme de 1-0 kon maken, maar een minuut later was het toch De Rijp dat scoorde en daarmee de 1-1  eindstand bepaalde. SVA uit Assendelft, was de volgende tegenstander, en hier was BFC weer duidelijk de bovenliggende partij. Treffers waren er van Thijs (uit een vrije trap) en in de laatste wegtikkende seconden bepaalde Pepijn de eindstand op 2-0, na een mooie assist van Justin.

Wedstrijd vijf was tegen het Duitse SC Fuchtorf. Dit was een van de mindere tegenstanders vandaag, en deze werd dan ook in hoog tempo opgerold. Pepijn, na aangeven van Daan zorgde voor de 1-0, Wessel schoot de 2-0 binnen en Daan maakte de 3-0 deze keer na een assist van Pepijn. De laatste poulewedstrijd was tegen de Molukse selectie: een verzameling topspelertjes die verspreid over het land wonen en spelen, en samen het Molukse team vormen. De vorige editie van dit toernooi was door hen gewonnen, dus we konden ervan uitgaan dat dit een geduchte tegenstander zou zijn. Dat klopte. Met zeer snel combinatievoetbal werden onze jongens voor onoverkomelijke problemen gesteld, en in 10 minuten tijd stond er een 0-3 einduitslag op het bord. Daar hielp geen lieve moederen aan, en ook doelman Tibbe had geen schijn van kans.

Door deze laatste wedstrijd kwam BFC op de 3e plaats in de poule: een zeer verdienstelijke plek. Dat betekende dat de strijd om plek 9-16  nu zou volgen. Deze nieuwe ronde ging van start na de lunch, en hierin was het Belgische Zulte Waregem de eerste tegenstander. In deze wedstrijd werd al een beetje zichtbaar dat de warmte en de vermoeidheid hun tol begonnen te eisen, want het ging niet meer zo gemakkelijk. Toch kon deze wedstrijd nog winnend worden afgesloten door een doelpunt van Daan in de 5e minuut. De volgende wedstrijd was tegen SC Krommenie, net als BFC een sterke hoofdklasser. Ook in deze wedstrijd liep het niet soepeltjes, en SC Krommenie kwam na een zondagsschot in de 3e minuut op voorsprong (0-1), om deze in de rest van wedstrijd niet meer af te staan.

Hierdoor restte er de strijd om plaats 11 en 12, en deze moest worden uitgevochten met Liverpool. Voor deze wedstrijd tegen “The Reds” hoefden Jesper en Nicolette de jongens nauwelijks te motiveren: hoe cool is het om tegen een team met zo’n naam en uitstraling te mogen spelen! Wat volgde was een echt  “engels duel”, waarin het er af en toe stevig aan toeging, maar waarin de jongens nog één keer alles uit de kast wilden halen. Liverpool had echter een uitstekende keeper, die meerdere malen succesvol kon ingrijpen om BFC van het scoren af te houden. Aan de andere kant werd ook keeper Tibbe gedwongen tot enkele serieuze reddingen, en moesten Fedde, Oli en Thijs achterin menigmaal in actie komen. In de slotminuut kreeg Oli de kans om aan te leggen voor een vrije trap, en deze keer was dat de keeper van Liverpool te machtig: 1-0!! Na afloop regelde coach Jesper nog een gezamenlijke teamfoto met The Reds, waardoor deze gebeurtenis voor de eeuwigheid is vastgelegd. “You never walk alone” heeft er een dimensie bij gekregen.

Een schitterend slotakkoord  aan een eveneens schitterende toernooidag. De jongens zijn weer een fantastische ervaring rijker. En een fraaie beker natuurlijk, want voor alle deelnemende teams was er een mooie bokaal. Jesper en Nicolette mogen ook trots zijn op dit schitterende resultaat. Met zo’n sterke internationale bezetting en in de aanwezigheid van grote BVO’s op een 11e plaats eindigen is echt een topprestatie. Heel professioneel zoals de jongens na elke wedstrijd in alle rust werden voorbereid op de volgende wedstrijd om zo de focus te behouden op een lange en warme toernooidag. Super gedaan!!!

 . 

Rene D.