BFC O10-1 start tweede fase met zege

BFC 010-1 vs UVV JO10-1: 4-1. Dptn: Zinnedine (2x), Jappie en Vinnie (1x)

Na de vierde plek in de ‘Amsterdamse’ poule in fase één  is het vlaggenschip van BFC’s 2007 lichting in de tweede fase ingedeeld in de ‘Utrechtse’ poule met Abcoude, Kampong, De Meern, Maarssen, Victoria, UVV en Waterwijk.

Eddy heeft ons comfortabel laat ingedeeld dus er wordt pas om 13.45 uur verzameld op het door de herfst schilderachtig gekleurde thuiscomplex aan de Meerweg.

Deze keer een lange voorbespreking. Er wordt gesproken over aspecten als ‘focus’, ‘beleving’ en ‘de wil om te winnen’: over de instelling waarmee je aan een wedstrijd begint. Daar zit namelijk nog wel wat rek want dat de jongens goed kunnen voetballen is inmiddels wel bekend.

Om 14.45 uur blaast de uitstekende leidsman Patrick voor de aanvang van de wedstrijd. Langs de lijn treffen we een groot aantal trouwe volgelingen en andere nieuwsgierigen. Het zonnetje schijnt zowaar dus alle ingrediënten voor een mooie voetbalwedstrijd.

Van tegenstander UVV weten we niet veel. Maar de ploeg blijkt een taaie, fysiek sterke tegenstander met een aantal uiterst rappe voorwaartsen. Met name de captain blijkt zeer moeilijk af te stoppen. BFC blijkt echter al snel de bovenliggende partij. De ploeg creëert een aantal mogelijkheden waar in eerste instantie nog slordig mee wordt omgegaan. Maar wie anders dan Zinnie zet de ploeg met een droge knal op voorsprong, al snel gevolgd door een doelpunt van Jappie die een mooie aanval over een aantal schijven zorgvuldig binnen tikt. De Gooise blauwhemden blijven aandringen en op zoek gaan naar de volgende treffer maar meer doelpunten vallen er vooralsnog niet. Ruststand 2-0.

Na de rust wordt er wat geëxperimenteerd en spelen sommige jongens op voor hen minder vertrouwde posities. Het gaat immers allemaal om de ontwikkeling en daarbij hoort ook veelzijdigheid. Zeker op deze leeftijd. Zo zien we Tim als rechtsbuiten en Jappie eerst als linksback en later als centrale man. De veelzijdige Milan speelt op beide flanken, Imran mag lekker zwerven, Vinnie krijgt steeds meer gevoel voor de ruimtes op het middenveld, Simon staat natuurlijk fijn mee te voetballen en aanvoerder Willie blijkt nog net iets sneller dan die hele snelle Utrechtse aanvoerder. Arthur brengt het publiek in vervoering met een werkelijk onnavolgbare panna. En ook voor Zinnie’s spectaculaire omhaal gaan de handen op elkaar.

Opnieuw zien we veel mooie aanvallen maar ook evenveel gemiste kansen. Pech en onzorgvuldig afronden staan in eerste instantie meer treffers in de weg. Niet voor Zinnie natuurlijk want hij tekent de 3-0 aan. Linksachter Jappie laat zich in de luren leggen door de snelle Utrechtse rechtsbuiten en UVV weet zowaar te scoren. In het restant van de wedstrijd maakt Vinnie opnieuw een treffer: voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd vanuit de tweede lijn, nu zelfs met zijn chocoladebeen.

En zo eindigt de wedstrijd met een toch wel soevereine 4-1 overwinning. De ploeg heeft vandaag veel kansen gecreëerd maar te weinig gescoord. Maar er is ook erg weinig weggegeven. In de nabeschouwing zijn de jongens realistisch: het was een ‘prima’ wedstrijd maar we kunnen nog beter. Een ‘zeven’ vinden ze.

De kop is er af. Op naar de acht en de negen! Komt dat kijken, komt dat zien.

@GVT