J10-1 leidt onnodige nederlaag

Maarssen JO10-1 – BFC JO10-1: 1-3. Dpt: Jappie

Zaterdag, wedstrijddag. Om half acht verzamelen bij De Witte Bergen voor al weer een vroege wedstrijd bij en tegen een Utrechtse tegenstander. Maarssen deze keer. Er is deze week erg goed getraind en er werd onlangs in de finale van de districtskampioenschappen maar nipt verloren van Maarssen O11. Dus de verwachtingen zijn hooggespannen en de gemoederen goed gestemd.

maarssen-vinmar

Winterse tarefelen om 8 uur ’s ochtends

Maarssen heeft 11 velden inclusief één kunstgrasveld dat er vanwege de korrelproblematiek leeg en verlaten bij ligt. De overige velden zijn nog hard van de nachtvorst maar de scheidsrechter ziet geen reden om de wedstrijd af te gelasten. Geen ideale omstandigheden voor het normaal zo verzorgde combinatievoetbal van BFC. Vandaag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de winst mee naar huis te nemen. Het zal aankomen op vechtvoetbal en strijd om iedere meter.

Het weer complete (de herstelde Tim is er ook weer bij) BFC start de wedstrijd zeer behoorlijk. Het is veel aan de bal en zet veel druk naar voren. De tegenstander voetbalt achteruit en probeert met lange halen naar voren onder deze druk vandaan te komen. Al in de derde minuut blijft één van deze ballen ergens tussen Vinnie en Simon liggen, wordt opgepakt door de snelle Maarssense spits en handig in het Bussumse doel gewerkt: 1-0.

Onze blauwhemden raken hier echter niet van in paniek en blijven op zoek gaan naar de gelijkmaker. Er worden een aantal zeer grote kansen gecreëerd maar de bal gaat er op miraculeuze wijze steeds net niet in. Jappie schiet hard op de paal en een schot van Imran spat uiteen op de deklat. Maarssen weet niets meer te creëren maar staat wel met 1-0 voor als de rust aanbreekt.

Ook na de rust start BFC voortvarend. Maar het weet nog steeds niet te scoren. Een schitterend schot van Jappie eindigt op de kruising, een inzet van Zinnie wordt nog net van de doellijn gehaald en een serie van maar liefs vijf corners achter elkaar leidt ook tot niets. De bal lijkt er vandaag gewoonweg niet in te willen. En zoals dat dan zo vaak gaat in het voetbal wordt dat ene slippertje keihard afgestraft: in de 12e minuut komt Maarssen, zeer tegen de verhoudingen in, zowaar op 2-0.

BFC besluit va banque te gaan spelen. Nog meer druk naar voren in een nog hoger baltempo. In de 19e minuut schiet Jappie eerst opnieuw op de paal maar weet vlak daarna dan – via de paal! – eindelijk het net te vinden en de aansluitingstreffer te produceren. Met nog zes minuten op de klok wordt er nog één keer vol gas gegeven en gaat de ploeg collectief op zoek op zoek naar welverdiende gelijkmaker. Maar vlak voor tijd en net als bij het vorige doelpunt wordt een Bussumse verdedigingsfout keihard afgestraft en komt de ploeg op een onoverbrugbare 3-1 achterstand. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

BFC heeft vandaag zeker niet slecht gespeeld maar het was zeer onfortuinlijk in de afwerking. Drie spaarzame foutjes in de verdediging werden door het uiterst effectieve Maarssen snoeihard afgestraft.

En zo rijden we met nul punten terug naar het Gooi. Deze fase is nog niet gespeeld en na de korte winterstop wachten nog 2 spannende en allesbeslissende competitiewedstrijden. Komt dat zien en komt dat kijken.