J10-1 Kampioen na thriller tegen Victoria

Victoria JO10-1 – BFC JO10-1: 5-6. Dptn: Zinnie (5x), Arthur  

Zaterdag, wedstrijddag. De laatste al weer in deze 2e competitiefase. Geen onbelangrijk potje vandaag, integendeel. Naar de ranglijst kijkend is BFC alleen theoretisch nog te achterhalen maar de jongens willen graag ‘op punten’ kampioen worden en niet ‘op doelsaldo’. De tegenstander is een goede bekende, en de 2007 lichting van beide clubs speelt al jaren mooie wedstrijden tegen elkaar en gaan op de gezamenlijk toernooien vaak gebroederlijk met elkaar om. Desondanks moet er vandaag natuurlijk gewoon van ze gewonnen worden.

Dan nu het wedstrijdverslag. Gaat u er maar even goed voor zitten want het werd een ware thriller met een ongekend spannend scoreverloop:

BFC gaat sterk van start. Al in de 2e minuut zet Jappie Arthur vrij voor de keeper die deze kans op waarde weer te schatten: 1-0. Victoria coach Yassin heeft zijn ploeg echter ook op scherp weten te krijgen en heeft een gevaarlijk strijdplan met steeds van positie wisselende middenvelders bedacht. Deze tactiek blijkt al in de 4e minuut effectief want totaal uit het niets scoort Victoria de gelijkmaker. BFC krijgt vervolgens een paar grote mogelijkheden om de score uit te bouwen en doet dat in 9e minuut als Zinnie een voorzet van Arthur binnen werkt: 2-1. Maar ook nu weet Victoria weer vrij snel gelijk te maken: 2-2. BFC blijft aanvallend voetballen en in de 19e minuut schiet – opnieuw Zinnie – een voorzet van Milan achter de keeper: 3-2. Maar ook deze voorsprong wordt binnen enkele minuten weggegeven en zo eindigt de eerste helft met een 3-3 gelijke stand.

Na rust is het spelbeeld niet anders: BFC is de aanvallende ploeg, creëert een hoop kansen maar maakt te weinig doelpunten. Victoria speelt een tactisch zeer slim spelletje, krijgt veel minder kansen maar zet die wel vrijwel allemaal in doelpunten om. Zo ook in de 5e minuut en daarmee komen de Bussumse blauwhemden vandaag voor het eerst op een achterstand. Quinn en ondergetekende kijken elkaar even aan en denken beiden ‘het zal toch niet’? De vrees is van korte duur want Zinnie kopt eerst een corner van Milan schitterend binnen: 4-4 en zet zijn ploeg in dezelfde minuut weer op een voorsprong: 5-4. Maar dan maakt Jappie zijn wekelijkse doelpunt, dit keer helaas in het eigen goal: 5-5. Wat gebeurd hier allemaal in vredesnaam? Wat een ongelooflijke spannende wedstrijd is dit zeg. Het publiek houdt het bijna niet meer. Jappie schiet vlak daarna nog een vrije trap op de deklat maar het is Zinnie die vlak voor tijd een voorzet van Arthur binnen schiet en de eindstand bepaalt: 6-5.

Na de wedstrijd is ontlading groot. De jongens staan zingend en springend op het veld en het ‘Kampioenen, olé olé olé’, galmt over de Hilversumse velden. De feestcommissie onder leiding van Michael heeft uitgepakt want er zijn bekers, toeters, confetti en champagne. Na afloop wordt er naar BFC afgereisd om daar nog een gezamenlijke lunch te nuttigen waarna de mannen nog steeds zingend en dansen weer huiswaarts keren.

Het kampioensteam bestaat uit de volgende namen: op de goal laat Simon Ruger wekelijks zien dat hij niet alleen een uitstekende ballentegenhouder is maar ook heel goed kan voetballen. Hij geeft de opbouw veel structuur. Op rechtsachter staat de Peruaanse kuitenbijter William Ruiz, niet alleen ongelooflijk snel maar ook gezegend met een ijzersterke mentaliteit, de strijd nooit opgevend. Centraal achterin zien we vaak Vincent Flokstra, de altijd voorop in de strijd gaande aanvoerder van het stel. Met zijn gevaarlijke afstandsschot weet hij bovendien steeds vaker het net te vinden. Imran Hammouti is ijzersterk in de duels en altijd op zoek naar een voetballende oplossing. Een onmisbare schakel in de achterste linie. De onlangs van de O10-2 overgekomen Maxim Goedewacht speelde pas twee wedstrijden mee maar pakt toch mooi meteen een kampioensbeker. En ook de bijdrage van Timothy Duijvestein mag in dit verband niet onvermeld blijven. We hopen dat je een mooie tijd krijgt in je nieuwe team Tim! Aan de linkerkant voorin vinden we de technisch begaafde Arthur Hagens, veelal geroemd om zijn assists maar dit seizoen ook veel scorend. In het midden vinden de meevoetballende spits Jappie van Toorn, dynamisch en veelzijdig en gezegend met een gouden linkervoetje waarmee hij ook vaak het net weet te vinden. Maar op dat gebied gaat er niemand boven Zinnedine Boussakouk, de levensgevaarlijke en zeer doelgerichte topscorer van het team. Vandaag opnieuw goed voor maar liefst vijf doelpunten. En Milan van den Akker, de fijnbesnaarde en razendsnelle technicus, tweebenig en daardoor op alle posities voorin inzetbaar.  Ten slotte natuurlijk Quinn Tromp, de jonge en ambitieuze trainer die ziel en zaligheid legt in de ontwikkeling van zijn spelers en vandaag, terecht, zo trots als een pauw.

En zo maken we ons op voor de derde en laatste competitiefase. Komt dat zien, komt dat kijken.

@GVT