J10-1 glibbert zich naar de volgende overwinning

De Meern JO10-1 vs BFC 010-1: 2-6. Dptn: Jappie (3x), Vinnie, Arthur en Imran (1x)

Selectie: Simon Ruger (K), Imran Hammouti, Vincent Flokstra (C), William Ruiz, Arthur Hagens, Jasper van Toorn, Zinnedine Boussakouk, Timothy Duijvestein en Milan van den Akker.

Zaterdag, wedstrijddag. De wekker gaat om 6.15 uur want er moet al vroeg worden aangetreden bij en tegen De Meern. Om 7.00 uur verzamelen op de altijd gezellige parkeerplaats van Hotel de Witte Bergen langs de A1. Dat is nog eens een fijn begin van het weekend!

de-meern_f1Het leuke van het spelen in een nieuwe poule is dat je nog eens ergens komt. Want midden in die grootste-Vinex-wijk-van-Nederland-met-de-naam-De-Meern treffen wij een werkelijk schitterend voetbalcomplex waar de gelijknamige zondag hoofdklasser haar thuiswedstrijden speelt. Het heeft vrijdagnacht fors gevroren en de velden liggen er schilderachtig wit bij. Bevroren en dus spekglad. Desalniettemin wordt er om 8.30 uur gewoon afgetrapt.

De Bussumse boys beginnen voortvarend aan de wedstrijd en lijken iets beter uit de voeten te kunnen op deze gladde ondergrond. In de 4e minuut weet Jappie een voorzet van Arthur op waarde te schatten en prikt hij de bal nauwkeurig in de verre hoek. BFC krijgt dan een aantal kansen maar moet tot de 14e minuut wachten als Jappie een vanaf rechts genomen corner met zijn linker in één keer achter de verbaasde keeper weet te draaien. In de 19e minuut trakteer onze nieuwe aanvoerder Vinnie ons op zijn inmiddels gebruikelijk doelpunt van veraf, zijn derde in de laatste drie wedstrijden. Vlak voor rust scoort Jappie uit een fraaie vrij trap zijn derde treffer van vandaag en tekent zo de 4-0 ruststand aan.

De eerste 15 minuten na rust zijn niet al te best en niet al te veel woorden waard: een hoop geglibber, veel gemiste kansen en door kou bevangen jongetjes (in oranje shirts). Volstrekt onnodig komt De Meern ook nog terug in de wedstrijd: na een dekkingsfout in de Gooische verdediging wordt eerst de 1-4 gemaakt en vlak daarna weet ook zij direct uit een corner te scoren en staat het zowaar 2-4. Maar verder laat BFC het niet komen. In de 41e minuut schiet Arthur keihard in de kruising en in de laatste minuut scoort Imran met een harde en droge knal de laatste Bussumse treffer van vandaag: 2-6, tevens eindstand. Een keurige en zakelijke overwinning. Echt goed voetballen was vandaag op deze ondergrond niet mogelijk.

Na een warme douche en wat bekers warme chocolademelk reizen we voldaan terug naar huis. Volgende week uit bij medekoploper Kampong. Opnieuw vroeg en wederom in Utrecht. Meemaken en daarbij zijn.

@GVT