J10-1 boekt ruimte zege en blijft aan leiding

BFC JO10-1 – Waterwijk JO10-1: 11-0. Dptn: Zinnie (7x), Arthur & Jappie (2x)

Zaterdag, wedstrijddag. De eerste competitiewedstrijd sinds 3 december. Na een korte winterstop al weer twee weken voluit getraind en twee oefenwedstrijden tegen Hooglanderveen en het sterke en dit seizoen ongeslagen Zeeburgia O10-2 met 6-3 en 4-1 zeges afgesloten. Kortom: de jongens lijken volledig klaar voor de tweede helft van het seizoen.

Zonder de geblesseerde en eerder deze week 10 jaar geworden aanvoerder Vinnie, maar met de debuterende Maxim Goedewacht – overgekomen van de O10-2 – en de inmiddels bijna vaste gastspeler Souf, wordt er voor het in grote getalen aanwezige publiek (inclusief de bijna éénjarige zoon van onze Quinn) om 13:30 uur aangevangen. De omstandigheden zijn werkelijk prachtig: een heerlijk winterzonnetje, niet al te koud en een lekkere, snelle, grasmat. Het is een belangrijk potje vandaag want wil BFC haar leidende positie in Hoofdklasse 4 behouden dan zal er vandaag opnieuw gewonnen moeten worden.

De blauwhemden beginnen lekker aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut weet Zinnie een corner van de jarige Jappie op waarde te schatten en zet daarmee zijn ploeg op voorsprong. Er volgen een aantal goede mogelijkheden om snel uit te lopen maar die blijven vooralsnog onbenut. Waterwijk blijkt bovendien een niet te onderschatten tegenstander en het komt er via de getalenteerde en razendsnelle rechtsbuiten een aantal keer vervaarlijk uit. Maar Maxim, Imran, William en Simon staan hun mannetje en weten het Almeerse gevaar met succes te neutraliseren. In de 14e minuut zet Arthur BFC met een hard schot uit de tweede lijn op 2-0. Dat is lekker want het blijft enigszins moeizaam gaan in de eerste helft. Althans, moeizamer dan nodig. Maar omdat Zinnie vlak voor rust opnieuw weet te scoren eindigt de eerste helft desondanks met een comfortable 3-0 voorsprong.

In de rust zegt Quinn de jongens dat ze gewoon lekker moet gaan spelen, met de zelfde onbevangenheid als op de training. Koppie erbij en het balletje lekker laten rondgaan. Die boodschap lijkt goed te zijn aangekomen want binnen 2 minuten loopt BFC eerst via een treffer van Zinnie, meteen gevolgd door een schitterde knal van afstand van Jappie uit naar 5-0. En dan is het verzet gebroken en gaat het snel….Zinnie is vandaag echt vlijmscherp en tekent al snel zijn vierde en vijfde doelpunt aan. Arthur weet een schitterende pass van Milan op waarde te schatten en blijft oog in oog met de doelman uitermate koelbloedig: 8-0. De 9-0 gaat vooraf aan een prachtige snelle combinatie tussen Souf, Arthur en uiteindelijk – opnieuw – Zinnie. Diezelfde Zinnie tekent vervolgens voor zijn 7e treffer van de dag en daarmee bereiken we de dubbele cijfers. Vlak voor tijd krijgt Jappie alvast een verjaardagscadeau van Milan als hij diens prachtige assist weet binnen te tikken: 11-0.

En zo werd het dus opnieuw een mooie voetbalmiddag. BFC blijft met 15 punten uit 6 wedstrijden de trotse koploper in Hoofdklasse 4. Op de huid gezeten door Victoria en Maarssen, die beiden 12 punten hebben, maar wel met een significant beter doelsaldo van +26.

En zo blijft het dus spannend tot de laatste wedstrijd, volgende week uit bij Victoria. Om 8:50 uur in Loosdrecht. Komt dat zien, komt dat kijken!

 

 

@GVT