J10-1 boekt derde zege in tweede fase

Kampong JO10-1 vs BFC 010-1: 1-5. Dptn: Arthur, Vinnie, Imran, Zinnie en e.d.

Na een mooi midweeks oefenintermezzo tegen Hooglanderveen JO10-1, met 4-3 winnend afgesloten na eerst met 1-3 te hebben achtergestaan, én het eerste doelpunt van de immer strijdbare en altijd hard werkende William, die met een hard schot van afstand de winnende weet te scoren, mogen we op zaterdag opnieuw naar Utrecht om daar één van onze medekoplopers te treffen.

Er wordt opnieuw vroeg afgesproken bij De Witte Bergen, achteraf gezien zelfs iets te vroeg door toedoen van de stipt bij de klok levende teamleider, waarvoor een oprecht mea culpa. De volgende keer krijgen jullie een extra kwartiertje slaap van me. Bij deze.

We spelen vandaag tegen Kampong. Bij velen meer bekend als de grootste hockeyclub van de wereld, maar het sportcomplex delend met een cricketclub en een behoorlijk omvangrijke voetbalvereniging.

Het voordeel van vroeg opstaan en vroeg arriveren bij de tegenstander is echter wel dat we vlijmscherp aan de wedstrijd beginnen. Al in de eerste minuut weet Arthur een voorzet van Milan op waarde te schatten en zet daarmee zijn ploeg op een voorsprong, al snel gevolgd door een vlammend afstandsschot van Imran in de tweede minuut. Dat is nog eens een lekker begin. BFC krijgt vervolgens heel veel kansen en geeft niets weg maar moet tot de 19e minuut wachten tot Vincent zijn inmiddels gebruikelijke doelpunt van grote afstand weet te scoren. Vlak voor rust scoort Zinnie na een – opnieuw – prachtige assist van Milan. Ruststand 0-4.

Na de rust is het streven om de voorsprong flink uit te breiden en meer kansen te benutten dan in de eerste helft. Dat lukt in eerste instantie aardig als Jappie al in de eerste minuut mooi doorkomt over links en zijn voorzet door een Utrechtse verdediger ziet worden binnengelopen. Of was het toch Zinnie? Anyways, daarna komt de klad er een beetje in en begint de doelpuntenmachine te haperen. De zeer trouwe toeschouwersschare ziet nog wel een hoop kansen maar geen Bussumse doelpunten meer. Sterker nog, vlak voor tijd ziet Kampong de enige serieuze doelpoging achter keeper Simon verdwijnen. En zo eindigt de wedstrijd in een 1-5 overwinning voor BFC.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden is BFC goed aan de tweede fase begonnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Abcoude dat waarschijnlijk (de uitslag van hun wedstrijd tegen UVV was bij het ter perse gaan van dit verslag nog niet bekend) medekoploper is. Meemaken en er bij zijn dus! Om 12.10 uur aan de Meerweg te Bussum.

@GVT