J08-1 pakt de draad weer op: 6-0 winst. Hoofdrol voor keeper Tibbe

Na het toch wat teleurstellende gelijkspel van vorige week, waren de jongens van onder 8-1 er op gebrand om deze week een beter resultaat te halen. Tegenstander was het Amsterdamse SDZ, dat weliswaar onderaan de ranglijst bungelt, maar de wedstrijden steeds nipt verliest. We moesten het doen zonder Oli, die ziek thuis was gebleven.

Om 09.00 uur werd er afgetrapt op een spierwit, nog bevroren veld. Zo koud. De jongens waren echter al lekker warm van het inspelen, waarbij keeper Tibbe  niet werd vergeten. Met de gebruikelijke voortvarendheid gingen de mannen van start met een paar snelle aanvallen en het was al in de derde minuut raak. Wessel brak door op rechts en gaf een voorzet waar Johan alleen nog de voet tegen aan hoefde te zetten: 0-1 in de verre hoek. SDZ liet daarna zien dat ze tot erg fraai combinatievoetbal in staat is, waarbij de aanvallers af en toe dreigend in de buurt van het doel van BFC kwamen. Keeper Tibbe had vandaag echter een topdag: op tijd zijn doel uit en sterk in de duels wist hij elke keer het onheil te keren. En, maar dat dwing je dan af, dan is het geluk ook met je, zoals een bal die eindigt op de paal. En dan valt-ie toch weer aan de andere kant. Na goed doorzetten maakte Wessel in de 13e  minuut eerst de 0-2 en tien tellen later ook de 0-3, waarmee een comfortabele  ruststand werd bereikt.

Na de rust golfde het spel heen en weer zoals dat ook in de eerste helft het geval was, waarbij de gevaarlijke nummer 10 van SDZ een paar keer goed door kwam. Door zijn coach werd hij aangespoord om de duels meer op te zoeken, met de concrete aanwijzing: “je bent sneller”! Waarop de BFC-ouders elkaar aankeken: Nee dus, dat gaat ‘m niet worden met Tijn en Fedde 😉 . En met Tibbe in  bloedvorm viel er voor SDZ vandaag gewoon niets te halen. Veel duels dus op het middenveld met Thijs als centraal punt om het spel te verdelen en voor het betere bikkelwerk. Ook Hugo werkte zich weer een slag in de rondte en voorin bleven Daan en Johan zoeken naar openingen. Door wat omzettingen in het team kwam Wessel links achter te staan, wat hem met zijn snelheid en goede passes prima afging. Het duurde tot de 17e minuut voor er weer werd gescoord: Johan liet de 0-4 aantekenen, na een fraaie assist van Thijs. Een minuut later scoorde Daan de 0-5 en in de dying seconds maakte Tijn de mooiste van de wedstrijd: van grote afstand schoot hij de bal in de kruising.

Een mooie en terechte overwinning van de jongens. Volgende week gaan we hopelijk nog een wedstrijd inhalen, zodat we naast de morele overwinning in deze poule (minste verliespunten) ook de feitelijke koppositie kunnen bemachtigen.