In de aanloop naar de najaarscompetitie van de JO10 hebben de jongens van het team JO10 Rood (JO10-2) al de nodige successen geboekt in de bekercompetitie.

JO10 Rood op stoom

Eerst werd FC Weesp met 13-5 opzij gezet. Daarna mocht Ciske tegen zijn oude club SDO laten zien wat hij waard was, hetgeen lukte want uiteindelijk werd de stand van 12-1 voor BFC doorgegeven aan de KNVB. De wedstrijd tegen Zandvoort bleek een eerste echte test. Deze ploeg, die ook uitkomt in de Hoofdklasse 2, beet flink van zich af en zorgde ervoor dat de heren er flink voor moesten knokken om de volgende ronde te halen. Uiteindelijk bleek de 10-10 uitslag voldoende om door te mogen bekeren.

Daardoor mogen ze in de volgende ronde aantreden tegen Victoria, maar daarover later meer.

 

 

De eerste competitiewedstrijd vorige week werd met 9-7 winnend afgesloten, maar dat ging niet vanzelf. Team Rood bestond die dag uit Niek (K), Pascal, Yari, Hugo, Sem, Daan, Giovanni en Johan.

 

Individuele acties en stilstaande situaties leverden aardig wat kansen op maar doordat er in het veld te weinig werd bewogen verliep de opbouw stroef en kon de keeper de bal regelmatig niet kwijt. Jesper, die de jongens in de tweede helft bijstond omdat coach Tim zich moest voorbereiden op zijn eigen wedstrijd van de JO19-1, liet de jongens voor- en achterin van positie wisselen, waardoor de verdediger aanvaller werd en de aanvaller ging opbouwen om daarna weer te switchen. Door dat snel uit te laten voeren was de tegenstander telkens een stapje te laat en kon de keeper beter opbouwen. Het was knap hoe de jongens dit tijdens de wedstrijd snel oppikten en het oogstte ook bewondering van de tegenstander.

 

 

De tweede competitiewedstrijd is afgelopen zaterdag ook winnend afgesloten en deze keer waren Joep (K), Pascal, Camillo, Daan, Sem, Ciske en Johan opgesteld.

 

DOSC uit Den Dolder was de tegenstander en de mannen waren vroeg uit de veren gekropen om nog voor 9 uur ’s ochtends ter plaatse te kunnen zijn. De aftrap was om 9.45 en de heren bleken nog niet helemaal wakker. Al snel scoorde DOSC en daarmee leek een lastige wedstrijd te ontstaan. BFC herpakte zich echter en na een fraaie “Zidane” gevolgd door een schuiver in de hoek en een vloeiende combinatie over rechts was er opeens een voorsprong van 2-1 voor BFC. Daarna wist DOSC nog een keer onze keeper te passeren maar stond het bij rust 5-2 voor BFC. In de tweede helft begon een fraaie show waarbij de doelpunten het publiek om de oren vlogen. DOSC bood onze jongens veel ruimte om op te bouwen en nu konden zij hiervan eindelijk profiteren. Mooie combinaties met een aantal fraaie steekpasses leidden tot een tiental doelpunten (inclusief een heuse hattrick) van BFC zonder dat de tegenstander daar iets tegenover kon stellen. Die enkele keer dat DOSC nog het doel van BFC leek te bedreigen was er steeds wel iemand die de aanval wist te neutraliseren of kon de keeper nog fraai redden. Veelzeggend is het feit dat bij zeven van de tien doelpunten na rust een assist viel te noteren, hetgeen er op wijst dat er goed werd samengewerkt. Nog leuker is de constatering dat alle veldspelers tenminste eenmaal hebben gescoord. Bij het eindsignaal stond 15-2 voor BFC op het scorebord en konden de heren uitgelaten naar de kleedkamer.

 

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Roda ’46 op het programma, de toegang is gratis!

 

BvdB