IJsselmeervogels D1 – BFC D2

De D2 mocht zaterdag op bezoek in het stadion van IJsselmeervogels D1. Van tevoren was al bekend dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor de D2, want niet alleen werd er thuis al met 0-3 van de Spakenburgers verloren, de tegenstander bezet ook de 2e plek in onze 1e Klasse. Om het allemaal nog een stuk moeilijker te maken, haakten verschillende spelers af voor deze wedstrijd, en moest Rutger zijn klasse tonen bij de D1, waardoor we met tien man over bleven. Daarom kwamen Olivier en Seb uit de D3 ons versterken, wat zij uitstekend hebben gedaan. Bedankt jongens!

Warming-up in het stadion (foto: Toon Paulussen)

 

Toch ging BFC met vertrouwen de wedstrijd tegemoet, vooraal door de zegereeks van de afgelopen wedstrijden, waarin ook nog eens goed gespeeld werd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd besloten om niet in te zakken, maar om vooral te proberen zelf te voetballen. En ondanks dat IJsselmeervogels de bovenliggende partij was, lukte het BFC toch ook om te voetballen. Sterker, de D2 kwam op voorsprong!

Een poging van IJsselmeervogels om het spel onder druk te kantelen pakte verkeerd uit, Sebastian ging goed in de ballijn lopen en de keeper van de Spakenburgers schoof de bal rechtstreeks in zijn voeten. En zo’n kans moet je Sebas nou eenmaal niet geven: 1-0! Een verrassing leek in de maak. Vooral omdat IJsselmeervogels de eigen aanvallen niet om wist te zetten tot uitgespeelde kansen. Een enkele keer kwamen ze er echt doorheen, maar toen was Marnix de baas in eigen 16. Wel werd nog een corner door Syb voor/van/achter de lijn weggehaald, maar er werd geen doelpunt geteld. Verder stond de verdediging ook zijn mannetje, en dus gebeurde het dat BFC met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

 

Tweede helft

En hoewel er werd afgesproken om deze voorsprong vast te houden door te blijven voetballen, was het IJsselmeervogels dat orde op zaken stelde. Al heel snel na rust was het raak. Dat was een flinke tegenvaller, want er gloorde toch hoop voor BFC deze wedstrijd. Na deze gelijkmaker was het eenrichtingsverkeer. BFC kwam er niet echt meer uit en de passing werd onzuiver. Uiteindelijk was het IJsselmeervogels dat er met de winst vandoor ging. Tien minuten voor tijd kon de nummer 9 volledig vrij inkoppen. 2-1.

Foto: Toon Paulussen

Hierdoor was het verzet van BFC gebroken. Na 55 minuten keihard werken stak de vermoeidheid de kop op, waar de Spakenburgers weer dankbaar gebruik van maakten. Het werd uiteindelijk 4-1, waarvan de 3-1 het mooist uitgespeeld werd door de tegenstander.

 

Het is jammer dat we deze wedstrijd met lege handen achter bleven, vooral vanwege de tomeloze inzet die de spelers hebben getoond. Na een mooie zegereeks moesten we onze meerdere erkennen in een sterkere tegenstander, maar we hebben aangetoond het deze jongens (en meid) nog knap lastig te kunnen maken!

 

Thomas en Mathijs