Iedereen happy na streekderby NVC E1 – BFC E1 (0-6)

2015 10 31 nvc2Na zes competitiezeges op rij en veelbesproken ontmoetingen tegen profclubs tijdens de herfstvakantie stond er zaterdag een duel van een geheel ander kaliber op het programma. Knock-out fase bekertoernooi. Back to reality. Typisch zo’n potje waarbij het na een mindere dag zomaar over kan zijn. De loting leek BFC gunstig gezind. Goede buur NVC kwam uit de koker. Een streekderby dus, waarbij doorgaans ook andere wetten dan alleen het voetbal een rol kunnen spelen. Oppassen dus en waken voor onderschatting en gemakzucht was het voornaamste credo.

Buurtvriendjes, klasgenootjes en kennissen van weleer stonden gemixt in het veld en ook de begroetingen van de ouderlijke macht op de tribune en langs de zijlijn hadden een hoog “hé hallo, hoe is t met jou?”- gehalte. Ons kent ons in Naarden-Bussum. Zowel voor als na de wedstrijd werd bovendien nog eens de vriendschappelijke hand geschud van oud BFC-coryfee en thans hoofdtrainer van de gastheer, Martijn Jagersma. Gezelligheid en sfeer.

Tijdens de midweekse theorieavond waren de blauwhemden al geïnstrueerd over hun belangrijkste taken. Iedere speler weet wat van hem gevraagd wordt. Geheel volgens verwachting werd NVC al snel teruggedrongen op eigen helft. In voetbaljargon werd de bus geparkeerd en een muurtje gemetseld. Een logisch gevolg van de grote kwaliteitsverschillen tussen beide teams. Toch haperde de machine van BFC, al dan niet veroorzaakt door de mythe van een streekderby. Een compliment naar de compact spelende thuisploeg dat voor rust slechts één keer capituleerde. Na rust brokkelde het cement uit de Naardense muur langzaam af en begaf de handrem van de geparkeerde bus het. Nog altijd werden vele doelrijpe kansen gemist, maar het net bolde toch nog vijf keer.

Al met al een gemakkelijke bekerzege met weinig pracht en praal, maar wel een ronde verder waar ongetwijfeld een nieuwe klassieker op de agenda komt te staan, hulde dus!

De statistieken:
Zaterdag 31 oktober: NVC E1 – BFC E1 0-6 goals: Tiago (2), Alex, Matthijs, Zep, Tijl

2015 10 31 nvc3Stijn de Bie ontbrak binnen de lijnen door ziekte, maar wilde coûte que coûte de streekderby vanuit de dug-out volgen, dus zo geschiedde. Max Snell moest alle lucifers bijzetten om zijn ogen open te houden in de felle oktoberzon, maar tekende ook voor zijn zoveelste clean sheet. Wessel Vinke kwam fietsend naar het sportpark en deed zijn ding. Zijn arsenaal aan kap-, schaar- en andere skillsbewegingen zijn inmiddels een vast handelsmerk geworden voor deze back. Sebastiaan de Vries weigerde zichzelf te laten drogeren ondanks een koortsachtig weekje. Zonder morren corrigeerde hij elke dreigende situatie op eigen helft. Baas Bassie in optima forma. Sian de Boer moest zo nu en dan nog flink aan de bak aan de linkerflank, maar acteerde verdedigend nagenoeg foutloos. Matthijs Dilling flaneerde naarmate de wedstrijd vorderde weer als vanouds in de as. Zijn tevredenstellende slalommen resulteerde vaak in kansrijke aanvalsgolven. Een verwoestende uithaal bracht hem op het scorebord. Alex Messori startte als gelegenheidsaanvoerder en leek daarvan onder de indruk of het moest de waan van het discozwembad zijn geweest. Toch werkte de kleine Italiaan zich weer een slag in de rondte met de openingstreffer als passende beloning. Tijl Fontein (E2) kan terugkijken op een prima debuut in de hoofdmacht. Klein en stil, maar voor de duvel niet bang, vergat zichzelf in de eerste helft te belonen met een doelpunt. In de slotfase werd deze benjamin alsnog een treffer gegund. Tiago Codinha liet de bal veelvuldig op zijn brede torso dansen en demonstreerde weer zijn fysieke autoriteit. Met twee pure spitsentreffers gooide hij de wedstrijd in het tweede bedrijf snel in het slot. Tim van Veen leek soms nog in dromenland na zijn schuifelavondje, maar gaf zo nu en dan ook weer een glimp van zijn tovenaarskunsten. Met drie assists droeg de topscorer dit keer slechts indirect bij aan de productie van de dag. Thomas Mulder was een aantal keer dichtbij een treffer,maar viel vooral weer op door zijn oogstrelende balaannames en Mediteraanse draaitechnieken. Zep Boerboom had weer de grootste praatjes in de kleedkamer, maar durfde in het veld ook zijn voeten te laten spreken. Op beide backposities, alsook als controlerende middenvelder maakte de jongeling een uiterst steekhoudende indruk. Thijs Arts leek getuige zijn ruige coupe tijdens de vooravond te lang onder de haardroger te hebben gestaan. Als centrale verdedigingsleider loodste hij zijn vlaggenschip in het tweede bedrijf zonder averij in veilige haven.

Met deze bekerzege is BFC doorgedrongen tot de laatste 23 teams in het KNVB bekertoernooi en nog vijf wedstrijden verwijderd van de bekereindzege. Voorlopig zal de focus echter liggen op het competitievoetbal. Volgend weekend start de campagne in Hoofdklasse 1 met een thuiswedstrijd tegen WV-HEDW. Lekker vroeg (8:30 uur), dus u houdt na een bezoekje nog de hele zaterdag over voor andere dingen 😉

OvV