HVC 1 – BFC 1 (0-0) 0-5

In een koud Amersfoort mochten de heren van BFC aantreden op een hobbelige grasvlakte tegen hekkesluiter HVC. De Amersfoortse tegenstander die het vooral moet hebben van hun fysiek en een hoop strijd stonden vanaf het eerste fluitsignaal vooral te kijken hoe de Bussumse gasten de bal rond speelden en hadden maar weinig intentie om zelf tot aanvallen te komen. BFC was continu in balbezit maar speelden de eerste helft in een veels te laag tempo zodat het voor HVC makkelijk was om verdedigend over eind te blijven. De enkele kansen die door BFC werden gecreëerd leidde niet tot een treffer zodat na 45 minuten de warme thee met de welbekende brilstand werd bereikt.

De tweede helft een zelfde spelbeeld alleen speelden de Bussummers nu duidelijk een tempo hoger en na twee minuten was het Freek Roevers die van buiten de 16 meter de bal fraai over de HVC doelman krulde en zo voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Met A- junior Olivier v.d. Steenvoorden hadden de Bussummers de tweede helft wat meer beweging binnen de lijnen. BFC creeerde kans op kans maar moest tot de 61ste minuut wachten tot de voorsprong door Jullian van der Lek werd verdubbeld. HVC kon geen vuist maken en begon wat meer de provocatie te zoeken.

Een opstootje binnen de lijnen leverde BFC aanvoerder Dico Knevel geheel onterecht een rode kaart op. Maar zelfs met 10 man bleef  BFC de veel betere ploeg. Twaalf minuten voor tijd mocht Tim Koeman aanleggen voor een terecht gegeven strafschop nadat Leroy Oehlers was gevloerd binnen de 16 meter. 0-3. BFC liet nog A- junior Gerrit Sneijders debuteren in het eerste elftal die op zijn beurt Freek Rovers bediende die met nog acht minuten te spelen wederom met een bekeken schot de kruising wist te vinden. In de laatste minuut deed invaller Nordin El Boullatte de eindstand op 0-5 bepalen.

Zo sloot BFC de koude voetbalmiddag toch nog af met een ruime overwinning na vooral een fraaie tweede helft.