Historische dag: Meissi 10 maakt competitiedebuut

Meissi 10 heeft geschiedenis geschreven bij BFC. Het vrouwenteam heeft haar eerste competitiewedstrijd gespeeld in de 35+ zaterdagcompetitie.

Je kent ze ongetwijfeld, het vrouwenvoetbalteam Meissi 10, die vrolijke vrouwen in schitterende outfits, die sinds ongeveer een jaar wekelijks met groot enthousiasme bij BFC trainen. Wat je wellicht niet weet is dat de Meissi’s, na het nodige lobbywerk in Zeist, onlangs van de KNVB mochten toetreden tot de elitepoule van het 35+ zaterdag-vrouwenvoetbal (1e klasse B) met gerenommeerde tegenstanders als GeuzenveldMiddenmeer, Swift, Fortius, IJburg en KFC. Uniek en nooit eerder vertoond op de Bussumse velden.

En daarom werd er afgelopen zaterdag om 17.00 uur op de Meerweg afgetrapt tegen GeuzenMiddenmeer. De spanning onder de Meissi’s was voelbaar, zij waren immers onwetend van wat hen te wachten stond, zowel qua voetbalniveau als qua omvang van de tegenstandsters.

Na het fluitsignaal van de verder in de wedstrijd zeer capabel en standvastig gebleken scheidsrechter Eddy, gingen de Meissi’s voortvarend van start. Ze wisten het hen karakteriserende positiespel en tikkie takkie voetbal tot in de nopjes uit te voeren en stegen zelfs boven zichzelf uit. Ondanks een puntje naar achteren zetten de Meissi’s een zeer sterk aanvallend spel neer, met als resultaat een 3-0-voorsprong in de eerste helft, ondanks het uitstekende keeperswerk van de Middenmeerse goalie.

In de rust werd het spelconcept door de strak coachende Barbara nog verder aangescherpt, waarna het krachtsverschil alleen maar nog groter bleek. Met name het feit dat de Meissi’s lichamelijk veel sterker en fitter bleken dan de geroutineerde tegenstander resulteerde in een groot aantal kansen waarvan er nog twee werden verzilverd. Omdat GeuzenMiddenmeer zoveel vuvuzela’s had meegebracht (en daaraan vastzittende fans), mochten ook zij de bal een keer over de doellijn werken. Zo zijn de Meissi’s dan ook wel weer…

En zo eindigde deze, overigens zeer sportieve wedstrijd, in een verdiende 5-1 overwinning voor de Meissi’s, een topstart van de competitie. Amsterdamse 35+ dames, hoedt u!