Het visitekaartje van de Nieuwe BFC JO13-1

De verwachtingen zijn en waren al hooggespannen, maar na drie weken voorbereiding in de junimaand met drie heuse toptoernooien en drie zorgvuldig gekozen friendlies kan al heel voorzichtig worden uitgekeken naar een nieuw sprookjesverhaal. Het selecte gezelschap van – nu nog – 17 talentvolle uitvoerende artiesten uit 2005 hebben luid en duidelijk een nieuw visitekaartje van BFC uitgedeeld. Met de resultaten heeft de Nieuwe BFC JO13-1 zichzelf serieus geprofileerd als kampioenskandidaat in de landelijke 2e Divisie. Bijzonder!

De trainerscarrousel draaide begin juni overuren na een afgeketste transfer, maar de hoofdrolspelers werden optimaal in topconditie gehouden door Jeffrey Tang, hoofdcoach van zowel de oude als nieuwe JO12-1. Medio juni arriveerde met Rick Vanenburg een gewenste gezagvoerder. De techniektrainer van Ajax en FC Utrecht verkoos de kweekvijver in Bussum boven een langer verblijf bij Almere City. Zijn gevoel achterna. Nu al overtuigd van de juiste keuze!

Maandag 5 juni: “Ballen in de Bollenstreek”. Met drie nieuwelingen, een godenzoon terug op het oude nest en 13 Azzurri’s uit de eigen opleiding werd maar wat graag ingegaan op een invitatie van Westlandia. Het was direct smullen geblazen. Het Gooische tiki-taka in de poulefase werd terecht bewierookt. In de finale bleek het nieuwe elitekorps bovendien over excessieve winnaarsmentaliteit te beschikken door in een zenuwslopend duel tegen RBC uit Roosendaal aan het langste eind te trekken. Toernooiwinnaar!

TOGB 1-0 Elio
Lelystad 4-0 Elio, Tim, Thomas, Tiago
VELO 0-0
Hollandia 1-0 Elio
Hercules 3-0 Stijn (2), Tiago
RBC 2-1 Tim, Daniel

Zaterdag 10 juni: “Oefenen in Zeist”. Het hoofdkwartier van de KNVB lag op een steenworp afstand van de plek waar de één tot twee jaar oudere tegenstanders van Saestum van het spreekwoordelijke kastje naar de muur werden gespeeld. Gevalletje ‘goeie generale’ in een bedevaartsoord. Bij fysieke overmacht gewoon de bal het werk laten doen en creatieve breinen en rijkelijke intelligentie laten excelleren. De groepsapp maakte overuren.

Saestum (JO15-2) 8-1 Elio (3), Tiago (2), Olaf, Mees, Alexander

Donderdag 15 juni: “Zomeravond in Osdorp”. Het rood-wit-blauw prijkt dan wel op de maagdelijke witte tenues van dit Amsterdamse voetbalbolwerk, maar de kleurrijke tegenspelers leggen onze multiculturele samenleving bloot. De geriefelijk bewegende straatvoetballers zijn een lust voor het oog en de muzikale omlijsting van kawina en reggae brengen de meegereisde supporters als snel in Caribische sferen. De Gooische pubers-in-spe zijn duidelijk even uit hun reservaat. Wereldburgers. Andere speelstijlen, zelfde (voetbal)taal. Zomeravondvoetbal met een solide zege.

DCG 4-0 Elio (2), Olaf, Joris

Zondag 18 juni:Pezen in de provincie”. Opnieuw suprematie in de poulefase met geoliede machines die in de hittegolf voor een welkome doelpuntenregen zorgden. Toch ook een kleine tegenslag, want ondanks de handhaving van een ongeslagen status, werd in de slotseconde van de finale een tegentreffer geïncasseerd om vervolgens de noodzakelijk penaltyserie te verliezen. Geen goud, maar zilver dus.

CDW 5-0 Elio (2), Olaf (2), Alexander
WV-HEDW 0-0
Houten 4-0 Mees (2), Tim, Alexander
De Foresters 3-2 Daniel, Tiago, ed
Alphense Boys 2-2 Alexander, Mees

Donderdag 22 juni: “Thuisdebuut”. Na de furore op de velden buiten Bussum volgde een ontmoeting tegen Jonathan. Het team dat vorig seizoen zowel in de najaars- als voorjaarscompetitie kampioen werd van de hoogste hoofdklasse in West 1 voor JO12-teams. Goeie graadmeter dus. Een fletse start met een brilscore in de rust werd gevolgd door een mêlee van vermaak, autoriteit en suprematie. Een handvol treffers was slechts een minimale afspiegeling van het attractieve geweld. Aangename apotheose voor het thuispubliek dus.

Jonathan 5-1 Thomas, Olaf, Tim, Alex, Tiago

Zondag 25 juni: “Geen soapserie, maar thrillers en feel good movies. Op bezoek bij De Foresters. The Bold & The Beautiful in de dug-out en een Gooische pubercast binnen de lijnen. Kenmerkende ingrediënten van een soapserie, maar louter Goede Tijden vandaag. Kippenvel tijdens de sentimentele thrillers tegen de 1e divisionisten van Almere City en Zeeburgia. Telkens met BFC als grote winnaar. En wat een slotakkoord: geen ruimte voor twijfel. Toernooiwinnaar! Dominant voetbal beloond.

FC Amsterdam 0-0
Almere City 3-2 Tiago, Thomas, Elio
De Foresters 2-1 Tim, Tiago
Zeeburgia 1-0 Tim
Fortuna Wormerveer 7-0 Thomas (2), Tiago, Tim, Alexander, Alex, Daniel

19 wedstrijden tot dusver. Met 15 zeges en 4 gelijke spelen een ongeslagen status. Daarbij 55 treffers en 12 clean sheets. Hoffelijke cijfers. Petje af!

Sidney, Timber, Wessel, Thijs, Floris, Daniël, Sebastiaan, Stijn, Joris, Alex, Thomas, Elio, Olaf, Mees, Alexander, Tiago en Tim…… De hoofdrolspelers presenteren zich graag hoogstpersoonlijk op het eigen sportpark op zondag 2 juli tijdens de BFC Talent Cup. Tot wat is dit team nog meer in staat? Nog nooit werd Sportpark Meerweg bevolkt met zulk een deelnemersveld.

Noteert u maar uw favoriete affiche:

Zondag 2 juli: BFC Talent Cup

10:00 uur: BFC JO13-1 – Emmen
11:00 uur: BFC JO13-1 – PEC Zwolle
12:00 uur: BFC JO13-1 – FC Twente
13:30 uur: BFC JO13-1 – Roda JC
14:30 uur: BFC JO13-1 – Ajax

Gevolgd door nog één of twee finalewedstrijden

#komtdatzien!