Harmonieus BFC JO9-2 ontstijgt de essentie van het winnen

Nog altijd blijken de jongens van de J09-2 zich niet aan de hardnekkige overwinningskoorts te kunnen ontworstelen want ook vandaag werd er weer een ruime zege geboekt. Deze keer was het Zuidvogels uit Huizen dat het onderspit moest delven.

Wie er de verslagen van deze competitiehelft op naslaat zal concluderen dat de begrippen combinatievoetbal, spelvreugde en teamgeest het spel van dit Bussumse elftal het best typeren. Het mag derhalve geen verrassing zijn dat de wedstrijd van vandaag ook weer aan dat beeld voldeed. Qua leesvoer wellicht ietwat eentonig maar wie het duel in levende lijve heeft mogen aanschouwen heeft zich kunnen verdiepen in het gedachtegoed van onze mannen, die in hun oeuvre het samenspel iedere keer weer lijken aan te scherpen.

Bij de voorbespreking wisten de jongens zelf te vertellen dat ze het veelvuldig geoefende positiespel goed in de wedstrijd ten uitvoer wilden brengen en dat balverlies onmiddellijk weer ongedaan moest worden gemaakt. Dit was wat ze ook echt deden. En hoe! De opponent kwam op voorsprong en liet zien goed te kunnen voetballen. Zuidvogels speelde met een gedachte en was defensief sterk maar op de één of andere manier had dit een prestatieverhogend effect op onze jongens. Het leidde tot creatieve Bussumse combinaties waarvan toeschouwers niet wisten dat die uitvoerbaar waren.

De jongens zijn hecht en opereren als een echte eenheid.  Een vriendenteam dat iedere keer op zoek is naar de harmonie in het spel en een overwinning als bijzaak ziet. Complimenteus naar elkaar. Mooi om deze ontwikkeling te zien.

Kortom, een mooie pot voetbal van beide partijen dat eindigde in een 11-4 overwinning voor onze JO9-2. Nog 2 competitiewedstrijden voor de boeg. De spelvreugde zal hopelijk ook dan weer overheersen. Naar de principes van de ploeg een bijzaak maar mochten ook die duels winnend worden afgesloten dan behoudt het een maximale score met louter overwinningen. Het is ze gegund!

Doelpunten werden vandaag gemaakt door Johan (4), Giosué (3), Benjamin (3) en Sem.

LV – 12 mei 2018