Gretige JO17-1 met speels gemak naar 7e uitzege

Een trip naar Amstelveen voor alweer de negende uitwedstrijd van dit seizoen. De vraag vooraf was of de JO17-1 zich zou herpakken na de domper van vorige week tegen Volendam.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Cesar kopt knap de 2-0 binnen.

Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)

Een lekker lentezonnetje vandaag in Amstelveen. Hugo en Daan waren niet ongeschonden uit de strijd met Volendam gekomen en konden niet meedoen. Daarom enkele omzettingen in de opstelling, maar BFC had bepaald geen tijd nodig om te wennen aan de nieuwe opstelling. De tegenstander wel: Martinus werd vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld. Na nauwelijks een minuut vloog Tim voor de eerste keer over de flank, zijn voorzet werd door Cesar binnengetikt. Een droomstart voor Cesar en de JO17-1…

Nog voordat Martinus doorkreeg hoe wij speelden lag de 0-2 er al in en opnieuw was Cesar de beul. Hij kopte een afgemeten voorzet van opnieuw Tim prima binnen: 0-2 na 5 minuten! BFC nam geen gas terug maar hield de druk erop. De mannen speelden enorm fel, elke tweede bal was voor een BFC-er. Op het middenveld werd flitsend gecombineerd, achterin stond het als een huis en via Tim en Clarence op de vleugels werd Martinus compleet overlopen. Cesar had afgelopen week blijkbaar goed opgelet bij de wedstrijd Uruguay-Brazilie: net als Paulinho completeerde hij zijn hattrick door met zijn borst te scoren. De aanval werd ingeleid door Clarence die over links oprukte en een messcherpe voorzet afleverde. Cesar stond opnieuw op de juiste plek. Een 0-3 voorsprong halverwege de eerste helft, wat een luxe!

Het was goed toeven in de Amstelveense zon…

BFC werd daarna wel wat nonchalant. Uit het niets mocht Martinus twee keer scoren om terug te komen tot 2-3. Optisch leek dat spannender dan het was: geen moment hadden we het gevoel dat we deze wedstrijd nog uit handen gingen geven. Direct na de 2-3 vond Tim het mooi geweest en met een flitsende aanval over rechts die hij zelf fraai afrondde drukte hij het laatste restje hoop bij Martinus de kop in.
Het bleef een eenzijdige wedstrijd. BFC was op alle vlakken beter dan Martinus, toch geen koekenbakkers. BFC bleef fel en gretig spelen, de gastheren wisten zich geen raad met de snelle vleugelspelers, het middenveld dat zich keer op keer erdoorheen combineerde en onze achterhoede die hun lange spits in de greep had. We gingen met 2-4 rusten na een bijna perfecte eerste helft, alleen jammer van die onnodige tegengoals. De tweede helft begon zoals de eerste: binnen een minuut had Cesar alweer een doelpunt te pakken. Weliswaar een cadeautje van de verdediging maar hij was er als de kippen bij en rondde koelbloedig af.

Beleefd als wij zijn retourneerden wij het cadeautje per kerende post zodat hun lange spits de marge weer op 2 kon verkleinen. Maar even later besliste Jilles, die voor Willem in het veld was gekomen en een sterke 2e helft speelde, de wedstrijd op weergaloze wijze: hij nam de bal fraai aan, bedacht zich geen moment en schoot uit de draai in de verre hoek en zette daarmee de 3-6 eindstand op het bord.

BFC speelde het laatste half uur onbedreigd uit. Een flink aantal spelers was nog dichtbij een treffer, o.a. de beide Rutgers, Jelle en Pepijn (zijnet) en Cesar schoot nog net voorlangs. Martinus werd niet meer gevaarlijk en ook invaller Thijs had geen kind aan hun spits. Kortom, een dikverdiende overwinning van een fel BFC dat op alle fronten superieur was. 1-8 was een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen geweest. Opvallend dat we van onze 11 overwinningen tot nu toe er 7 op vreemde bodem hebben behaald. Dat biedt vertrouwen voor de twee cruciale uitwedstrijden die we nog voor de boeg hebben. En misschien nog wel het belangrijkste: de felheid waarmee we vandaag speelden. Speciale vermelding voor onze gasten uit de JO17-2, die zich naadloos inpasten en een belangrijk aandeel in deze overwinning hadden. Goed om te zien dat we zo’n brede selectie hebben!

Man of the Match

Tim en Cesar hadden genoeg te vieren!


Turbo Tim was vandaag niet te houden en dreef de Amstelveense verdediging tot wanhoop. De terechte MOTM! Alle stemmen gingen vandaag overigens naar spelers uit de JO17-2: behalve Tim kregen ook Cesar met zijn 4 goals en Thijs die prima inviel stemmen.

Topscorers (na 18 wedstrijden):
1 Hugo 18
2 Gijs, Cesar (+4) 6
3 Thomas, Jilles (+1) 4
4 Jelle, Niels, Adan 3
5 Rutger Meijer, Clarence, 2
6 Pepijn, Rutger Mostert, Bram, Tim (+1) 1

Cesar klimt met stip naar de tweede plaats dankzij zijn hattrick-plus-1 van vandaag. Andere uitblinker Tim komt ook binnen op de lijst die inmiddels 14 verschillende namen telt.

Competitie

Volendam rekent in twee weken af met de directe concurrentie, wederom met het kleinst mogelijke verschil. KFC kan zich gaan richten op de nacompetitie. Het arme OSV snakt naar het einde van de competitie maar krijgt een verschrikkelijk pak slaag van Zeeburgia. Slecht nieuws voor ons want het doelsaldo van deze directe concurrent wordt in één klap veel beter en dat zou nog wel eens beslissend kunnen worden de komende weken. Onze andere concurrent Purmersteijn laat wel 2 punten liggen.

Volendam kan de titel eigenlijk niet meer ontgaan na de dubbelslag van deze en vorige week, en ze hebben ook nog een wedstrijd tegen OSV tegoed. Dat betekent dat alleen KFC tot nu toe zeker is van de nacompetitie. De twee resterende plaatsen zijn voor de 3e periodekampioen (op dit moment gaat Zeeburgia aan de leiding) en de hoogst geklasseerde ploeg die geen periodekampioen is geworden (als vervanger van kampioen Volendam die de 1e periode won). Zeeburgia en Purmersteijn zijn daarvoor onze voornaamste concurrenten en laten dat nou net onze tegenstanders zijn in de laatste 2 wedstrijden… Alles nog in eigen hand dus, en we kunnen komend weekend een grote stap zetten door KFC opnieuw te verslaan en de tweede plaats over te nemen.