Gretig Jong BFC te sterk voor Jong Almere City FC: 4-3

Afgelopen dinsdagavond speelde Jong BFC (Onder 22) zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was  Jong Almere City FC, althans de A1 en daarvan (voor het merendeel) de eerstejaars A-spelers. BFC stelde daar een 17-koppige selectie tegenover met 2 B-spelers, 4 eerstejaars A- en 2 tweedejaars A-spelers, aangevuld met jonge spelers van BFC2 en BFC1.

Almere City FC (met oud-BFC’er Christopher van der Aat in de gelederen, eveneens oud-BFC’er Ronald Koeman jr. zat op de bank) speelde technisch een goed spelletje maar was niet opgewassen tegen de gretigheid en de inzet van Jong BFC. In de 11e minuut brak Maurits Knoop goed door over links en speelde af op Olivier Blaauw die Mike Ruitenbeek vond die de 1-0 liet aantekenen. Twee minuten later was het alweer gelijk maar BFC hield de overhand wat in de 27e minuut resulteerde in de 2-1 toen Mike Ruitenbeek Jurrien Blaauw de gelegenheid gaf met het hoofd te scoren.

In de tweede helft ging BFC door met fel op de bal te spelen en druk te zetten. De Almeerders hadden hierop geen passend antwoord en binnen 5 minuten stond het 3-1 toen Mike Ruitenbeek zich, op aangeven van Achmed Elkhanim, vrij speelde en hard binnenschoot. De wedstrijd zakte vanaf dat moment een beetje in maar BFC zette goed door en een pass van Jeroen Olthof in de 70e minuut op de zeer actieve Olivier Blaauw werd door de laatste tot een zeer verdiende 4-1 gepromoveerd.

De wedstrijd leek gespeeld maar bij Jong BFC had het fanatieke spel zijn tol geëist en leek de pijp een beetje leeg. Het conditioneel sterke Almere City FC (men traint 4x per week), dat een compliment verdiende voor het blijven voetballen, ging daarmee gewoon door en kwam in de laatste 10 minuten gevaarlijk terug. In de 80e minuut werd 4-2, vijf minuten later 4-3 en de BFC-supporters vreesden dat het toch nog gelijk zou worden. Dat zou onverdiend zijn geweest en zover kwam het ook niet dus kon een sterk voetballend Jong BFC met een welverdiende overwinning de kleedkamer opzoeken.

Scoreverloop: 11” 1-0 Mike Ruitenbeek (assist: Olivier Blaauw); 13” 1-1; 27” 2-1 Jur Blaauw (assist: Mike Ruitenbeek); 50” 3-1 Mike Ruitenbeek (assist: Achmed Elkhanim); 70” 4-1 Olivier Blaauw (assist: Jeroen Olthof); 80” 4-2; 85” 4-3.

Opstelling: Damian Ranzijn (45” Michel Kee), Jurrien Blaauw (65” Olivier Huikeshoven), Rowell van der Meer, Maurits Knoop, Davey du Maine (45” Michiel Andriessen/62” Dirk-Jan Tegel), Gerrit Snijders, Teun van ’t Hek (62” Jostein Ohm), Achmed Elkhanim (82” Teun van ’t Hek), Dico Knevel (c), Olivier Blaauw en Mike Ruitenbeek (62” Jeroen Olthof).

 Jong SDO won met 4-2 van Jong Zuidvogels (dat Zuidvogels 2 had afgevaardigd) wat de stand in onderlinge competitie bracht op:

1. Jong Almere City 2-3 (6-5)

2. Jong SDO 2-3 (5-5)

3. Jong BFC 2-3 (4-4)

4. Jong Zuidvogels 2-3 (3-4)

 De volgende wedstrijd is Jong SDO – Jong BFC. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuil op dinsdag 26 november, aanvang 20:00 uur. Komt allen!