Gretig BFC JO17-1 haalt genadeloos uit in Oostzaan: 0-9

Thuis loopt het misschien nog niet helemaal naar wens, maar in uitwedstrijden gaat het van een leien dakje voor JO17-1. Zaterdag gingen we op bezoek bij hekkensluiter OSV in Amsterdam-Noord, een bezoek waar ze nog lang over zullen napraten…

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr
(Verslag: Frank Trijbels)
We begonnen eigenlijk helemaal niet zo geweldig. OSV trok vanaf de aftrap meteen naar voren en een verre inworp zorgde direct voor gevaar voor het doel van Damian en een corner. Maar het was snel afgelopen met de aanvalsdrift van de Oostzaners. Vanaf de vijfde minuut domineerde BFC de eenzijdige wedstrijd en profiteerde van de ruimte die de tegenstander achterin liet liggen. Al snel leverde dit resultaat op toen Rutger een corner van Adan prachtig in de verre hoek kopte.

Rutger Mostert kopt feilloos binnen.

Rutger Mostert kopt feilloos binnen.

BFC bleef daarna komen en had in het eerste halfuur gemakkelijk tot 0-5 of 0-6 kunnen uitlopen, maar Hugo, Thomas en Jelle schoten allemaal over. OSV liep continu achter de feiten aan, ons middenveld was de baas en de verdediging straalde uit dat er vandaag niets te halen viel. Na een half uur wisten onze mannen de wedstrijd alsnog te beslissen: Jilles werd aangetikt in het strafschopgebied, Hugo nam de penalty en scoorde beheerst: 0-3 nog voor de rust!

Na de pauze ging BFC (nu met Bram voor Jilles) gewoon door met het creëren van kansen. Adan maakte meteen maar een hattrick: eerst schoof hij de bal beheerst in de verre hoek. Na een kwartier in de tweede helft schoof Adan door naar de spitspositie, en binnen 10 minuten wist hij nog 2x te scoren. Eerst was hij er als de kippen bij om een onzeker moment van de keeper af te straffen, daarna was het tijd voor de mooiste: hij gleed een prima assist van Gijs (die was ingevallen voor Niels) stijlvol binnen: zijn derde en de zesde voor BFC.

Adan scoorde een loepzuivere hattrick!

Adan scoorde een loepzuivere hattrick!

OSV hing natuurlijk al lang in de touwen en werd bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld. Rutger Meijer en Willem kwamen ook nog in het veld. Damian had nauwelijks iets te doen maar stond (c.q. lag) er als het nodig was.

We moesten de wedstrijd uiteindelijk met 10 man afmaken: Rutger viel een kwartier voor tijd uit terwijl we al onze wissels al hadden gebruikt. Niet dat dat iets uitmaakte voor het wedstrijdbeeld: met een man minder wisten we binnen 5 minuten nog 3 keer te scoren. Eerst verlengde Bram een inzet van Rutger Meijer met een soort karatetrap in de verre hoek: 0-7! Drie minuten later kon Gijs, die uitstekend inviel, ook zijn eerste van het seizoen aantekenen toen hij de keeper beheerst passeerde.

Weer een minuut later mocht ook Thomas juichen: hij was er al een paar keer dichtbij geweest maar nu was het eindelijk raak. Daarmee was het nog niet genoeg voor onze mannen: de 10 van BFC gingen vol op jacht naar de mythische 0-10. Daan dacht heel even dat hij de gelukkige was maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Al met al een monsterzege waarop niets af te dingen viel en die nog veel hoger had kunnen uitvallen. En belangrijker nog voor het vertrouwen: 5 doelpuntenmakers die nog niet hadden gescoord deze competitie wisten vandaag het net te vinden.

Bram (l) scoorde fraai op aangeven van Rutger Meijer (r)

Bram (l) scoorde fraai op aangeven van Rutger Meijer (r)

Man of the Match
Adan voelde zich vandaag prima thuis in Oostzaan, eerst op het middenveld en het laatste halfuur in de spits. Hij bekroonde zijn goede optreden met een onvervalste hattrick en nog 2 assists en is vandaag terecht de MOTM!

Competitie
We noteren opnieuw een flink aantal doelpunten. In de vijf wedstrijden van zaterdag vielen 26 goals (waarvan 35% door BFC werd gemaakt).
Koploper Volendam verliest voor het eerst punten: ze komen niet verder dan een gelijkspel uit bij DWS en incasseren hun eerste tegendoelpunten. KFC komt alleen aan de leiding na winst op zondag in de topper bij Zeeburgia. De nummers 4, 5 en 6 van vorige week laten allemaal punten liggen en daar profiteert BFC van. Na 3 nederlagen op rij boekt ADO ’20 –in hun eerste thuiswedstrijd nog kansloos tegen BFC-de eerste overwinning en meteen maar met 4-1. De ranglijst laat het belang van onze overwinning zien: we stijgen 4 plaatsen, staan weer in het linkerrijtje en hebben maar 1 punt minder dan de nummer 3. En ook ons doelsaldo ziet er ineens heel feestelijk uit. Daarbij moeten we natuurlijk wel bedenken dat we tot nu toe nog geen echt zware tegenstanders hebben gehad. Dat gaat de komende weken wel veranderen: we mogen dan achtereenvolgens afrekenen met nummer 4 en 1…

Topscorers (na 4 wedstrijden):
1 Hugo (4)
2 Adan (3)
3 Rutger, Gijs, Thomas, Bram (1)

Hugo loopt weer 1-op-1, Adan komt dankzij zijn hattrick met stip binnen en nog 4 spelers maken vandaag hun 1e van deze competitie.