Grandioze overwinning van JO8-1: 7 – 0!

Het was weer een wedstrijd van de waarheid voor onze JO-8 1: een duel tegen de koploper uit de poule.
Buitenveldert kwam op bezoek.
En weer lieten onze jongens zien dat ze er staan als het moet: het werd een geweldige voetbaldemonstratie!

Coach Jesper zal de mannen ongetwijfeld goed hebben geïnstrueerd voor de wedstrijd, want vanaf minuut 1 zaten ze er bovenop. Met Oli en Thijs zoals altijd voorop in de strijd werd Buitenveldert meteen duidelijk gemaakt dat er vandaag bijzonder weinig te halen viel aan de Meerweg in Bussum.

En het was ook al in die eerste minuut dat uit de eerste de beste corner de 1-0 werd binnen getikt: door Oli. Binnen de twee minuten lag zelfs de 2-0 er al in: wederom Oli. Toen in de achtste minuut Wessel de 3-0 liet aantekenen, na mooi voorbereidend werk van Thijs wisten we: dit wordt een mooie dag 😉

Ook al kwam intussen de regen met bakken uit de hemel; op het veld gaven de jongens geen krimp. Op alle fronten werd strijd geleverd, met Hugo, Wessel en Johan al vroeg storend in de voorste linie, een stevig middenblok met Thijs, Oli en Sem (die zich vandaag een uitstekende stand-in toonde van Daan) en het betrouwbare blok achterin met keeper Tibbe, Tijn en Fedde.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Een onwrikbaar BFC dat nauwelijks kansen weggaf en steeds de druk naar voren hield. Na vijf minuten was het Johan die de 4-0 binnen schoot na een assist van Oli. Daarna volgden wat omzettingen in het team waardoor Fedde en Sem voorin gingen spelen. Dat leverde snel succes op: na wederom een assist van Oli kon Fedde de 5-0 binnen schieten. Daarna kreeg Fedde na een flitsende uitbraak nog een kans op de 6-0, maar hij schoot helaas tegen de keeper op. Het beeld was wel onvergetelijk: Fedde, inclusief turbo opstomend naar het vijandelijke doel, met vijf hijgende en kansloze Buitenvelderianen achter zich aan. Vlak voor tijd schoot Oli alsnog die 6-0 binnen en in de dying seconds was het nog een keer Fedde die na een schitterende assist van Johan de eindscore op 7-0 bepaalde.

Na het laatste fluitsignaal volgde een daverend applaus van de verzamelde supporters. Coach jesper glom werkelijk van trots over deze geweldige prestatie. ”Ik weet dat ze goed kunnen voetballen, maar dit overtrof ook mijn verwachtingen”, sprak hij na afloop.

Even lekker genieten van deze mooie overwinning, en dan snel weer de focus op de volgende krachtmeting: aanstaand weekend staat het treffen met de nieuwe nummer 1 op het programma: thuis tegen AFC. We kijken ernaar uit!

Rene Daselaar