Goede seizoensouverture voor BFC JO15-1

BFC JO15-1 is het nieuwe seizoen begonnen met een bekerzege op IJsselmeervogels. De rooien werden met een 1-0-nederlaag terug naar Bunschoten gestuurd.

Voetbaljaargang 2017-2018 kon niet mooier beginnen voor BFC JO15-1 met het prachtaffiche de blauwen (lees: BFC) tegen de rooien (lees: IJsselmeervogels). De Bunschoter voetbalgrootmacht  – uitkomend in de derde divisie – was op papier de ideale tegenstander voor de nieuwe trainer Swen Bosch om te bepalen hoe sterk zijn selectie is. BFC – uitkomend in de tweede divisie – was het in zekere zin aan zijn stand verplicht om dit bekerduel te winnen. Ware het niet dat de Bussumers zo vroeg in het seizoen al geplaagd werden door blessures van Kay Lefeber en Teun Wesseling. Beiden namen dan ook op de bank plaats. Roman van Eldijk voegde zich al snel na het begin van de wedstrijd bij dit tweetal. Ook hij raakte geblesseerd. Zijn plek in de verdediging werd overgenomen door nieuwkomer Thijs Elsing (overgekomen van Almere City). Verder kende het elftal de vertrouwde namen: Martijn Mostert (keeper), Sam Altena, Melle Muller, Roemer Jansen, Renzo Ohler, Lukas Dupuits, Felipe Cartigny, Olivier van Eijk, Bart van der Veen en Michiel Gebbink.

BFC begon sterk aan de wedstrijd. De gasten uit Bunschoten kregen hoegenaamd geen gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Met fris aanvalsspel zette de thuisploeg Vogels onder druk. Tot echt uitgespeelde kansen leidde het overwicht echter niet. En omdat de bezoekers nauwelijks mogelijkheden creëerden, was de ruststand van 0-0 niet onlogisch. Na de pauze had BFC opnieuw het betere van het spel en was de openingstreffer door Olivier meer dan verdiend. Bart en Felipe doelpuntten daarna nog een keer, maar beide goals werden door de scheidsrechter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Komende zaterdag wacht in Leusden de volgende bekertegenstander: Roda ’46.