Glorieus slotstuk van succesvolle voorbereiding nieuwe JO11-1

Voetbaljaargang 2016-2017 is nog maar nauwelijks afgerond en de geboortejaar 2007 selectie van BFC mag al weer vol aan de slag. Op 7 juni wordt er voor het eerst onder leiding van trainer/coach Awi Mohabier getraind. Een nieuwe groep, een nieuwe trainer en een nieuwe spelvorm: na een aantal jaar 7×7 op een half veld voor het eerst 9×9 op een drie kwart veld. Werk aan de winkel dus.

De voorlopige selectie herbergt een groot aantal bekende namen – Milan van de Akker, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Timothy Duijvestein, Vincent Flokstra, Maxim Goedewacht, Imran Hammouti, Sophie Proost, Jasper van Toorn, William Ruiz speelden afgelopen jaar al in de O10 selectie – en kent (conform BFC beleid maximaal vier) ook een aantal nieuwe gezichten: Toine Geijtenbeek, Nassir Komenan, Marc Segaar en Mika van Woudenberg. Deze spelers zullen in de maand juni in steeds wisselende samenstelling een aantal toernooien en oefenwedstrijden spelen.

Op zondag 11 juni krijgt de groep de eerste kans om te laten wat het kan als er wordt deelgenomen aan het CDW E-Top toernooi in Wijk bij Duurstede. In de  poulefase wordt het na 3 overwinningen op DHC (2-0), CDW (1-0) en Roda’46 (2-0) overtuigend eerste. En als er de halve finale wordt afgerekend met WVHEDW (2-1) mag er meteen een finale worden gespeeld. Onder werkelijk tropische omstandigheden op een bloedheet kunstgrasveld wordt er (1-1) gelijkgespeeld tegen de Alphense Boys, dat de penalty’s net iets beter weet te nemen en derhalve met de hoofdprijs naar huis mag keren.

Op 14 juni wordt een midweekse oefenwedstrijd tegen Purmersteijn met 4-3 gewonnen.

Op zaterdag 18 juni is BFC uitgenodigd voor de vijfde editie van het Marius ten Raa E-top toernooi bij de Koninklijke HFC. Marius is een aantal jaar geleden veel te jong overleden en was de grondlegger van het 9×9 voetbal, en het is schitterend dat HFC zijn naam op deze wijze in gedachtenis houdt.  Na zeges op Hollandia (2-0), RKAV Volendam (3-1) en Victoria (1-0) weet BFC de poulefase opnieuw als winnaar af sluiten. In de halve finale wordt er gewonnen van de Koninklijke HVV uit Den Haag (3-1), zodat er voor de tweede keer binnen een week opnieuw een finale mag worden gespeeld. Op het schitterende, net ingezaaide, hoofdveld, blijkt thuisclub HFC helaas net iets te sterk (0-1). Onze Safouane wordt nog wel tot de beste speler van het toernooi uitgeroepen. En zo rijden we voor de tweede keer binnen week met een tweede prijs terug naar Het Gooi. Als dat maar geen gewoonte wordt!

Op 21 juni wordt een midweekse oefenwedstrijd tegen Hooglanderveen, een paar weken terug nog bekerfinalist, met maar liefst 12-0 gewonnen.

Op zaterdag 25 juni mogen we naar Heiloo om deel te nemen aan het door De Foresters georganiseerde Stay Okay E-Top Toernooi. Een goede graadmeter want alle ‘grote namen’ uit West 1 doen mee. BFC is ingedeeld in de ‘poule des doods’ met AFC, Buitenveldert, Zeeburgia en HFC. In de eerste wedstrijd tegen HFC wordt met een mooie zege (2-1) de nederlaag van vorige week weggespeeld. Daarna wordt er helaas twee keer nipt verloren: AFC (0-1) en Buitenveldert (1-2) en gelijkgespeeld tegen Zeeburgia (0-0). Maar de deelnemers blijken zeer aan elkaar gewaagd en lopen allemaal puntverlies op: BFC wordt uiteindelijk derde van de poule en mag met Purmersteijn om de vijfde plek strijden. Deze wedstrijd eindigt in een 0-0 gelijkspel, waarna Purmersteijn de strafschoppen net iets beter weet te nemen. Het toernooi wordt gewonnen door AZ dat in de finale van AFC weet te winnen. FC Groningen wordt derde en Buitenveldert vierde.

Op zaterdag 1 juli wacht het klapstuk als er op het eigen complex aan de Meerweg mag worden gestreden om de BFC Talent Cup 2017. De organisatie onder leiding van Oscar van Veen heeft een zeer sterk deelnemersveld bijeen weten te krijgen, waaronder een aantal BVOs:  AZ, PEC en FC Utrecht, de laatste twee clubs zelfs met twee teams. De poulefase wordt na wedstrijden tegen PEC 2 (3-0), FC Utrecht 1 (0-0), Sparta Nijkerk (4-0), De Foresters (3-0) en AZ (1-1) zonder nederlaag en als tweede afgesloten. In de halve finale wordt er overtuigend gewonnen van PEC 1 (2-1) en zo wacht er wederom een finale. Die wordt gespeeld tegen FC Utrecht 2. De pijp is inmiddels behoorlijk leeg en qua voetbal is het beste er wel vanaf, maar BFC houdt desondanks vrijwel zonder problemen stand. Zoals al de hele dag staat de organisatie als een huis en wordt er door de jongens gestreden als leeuwen. Als een waar collectief, met en voor elkaar. Beide ploegen weten niet te scoren en zo moeten – wederom – penalty’s uitwijzen wie de winnaar wordt. En deze keer is het BFC dat aan het langste eind trekt. Een ongekende prestatie en een schitterende apotheose. En zo komt er een glorieus einde aan een fantastische dag.

En ook aan een mooie en succesvolle voorbereiding. De eerste maand onder leiding van Awi is niet altijd even makkelijk geweest. Er is hard getraind, met en door een groep spelers die nog moesten wennen aan elkaar, en aan een nieuwe spelvorm. Er werden 24 wedstrijden gespeeld. Vier toernooien en maar liefst drie finales. Op de slotdag werd goed zichtbaar dat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest en waren de eerste contouren van de nieuwe JO11-1 goed zichtbaar. En de mogelijkheden van dit team…. Het smaakt allemaal naar meer, heel veel meer…

Maar nu eerst op – een welverdiende – vakantie. 21 augustus beginnen we weer. Komt dat zien en komt dat kijken.