Gemiste kansen doen JO17-1 de das om

De JO17-1 heeft voor de tweede week op rij verloren op de Meerweg. Na de nederlaag tegen koploper KFC eindigde de ploeg ook de wedstrijd tegen Purmersteijn met lege handen.

BFC kreeg kansen genoeg tegen Purmersteijn.

 

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Na de nederlaag tegen KFC was het voor de JO17-1 zaak om in de wedstrijd tegen concurrent Purmersteijn een overwinning te boeken, om zodoende de vierde plaats te veroveren en niet verder af te zakken op de ranglijst. Die urgentie leek de spelers echter vooral op de dinsdagavondtraining niet geheel duidelijk; slechts acht spelers wisten de weg naar het trainingsveld te vinden.

Naast het winnen van de wedstrijd tegen deze directe concurrent stond ook het hervinden van het vertrouwen in eigen kunnen en team centraal, zaken die na de voorafgaande nederlagen tegen KFC en WV-HEDW en kwalitatief mindere wedstrijden tegen SDO en Hollandia in dit kalenderjaar langzaam maar zeker uit de ploeg waren verdwenen. Dit moest dan wel gebeuren zonder de nog steeds gedwongen afwezige Mano, de afwezige Grigor en de zieke Thijmen.

De Starting XI van deze wedstrijd bestond uit Bas op doel en Thijs de Haan, Willem, Thijs Zwagerman en Bram achterin. Het middenveld werd gevormd door Rutger, de van een schorsing teruggekeerde Seyfullah en Roan, die zijn kunsten voor het eerst op “10” zou vertonen. Voorin moesten Jaylon, Cesar en Tim voor de goals gaan zorgen.

BFC begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg had de boodschap om het vooral voetballend te proberen duidelijk begrepen en -al moet gezegd worden dat het middenveld nog steeds vaak werd overgeslagen- het zag er allemaal stukken beter uit dan de voorgaande weken. Het positiespel van BFC leverde ook kansen op. Zo konden Jaylon en Cesar oog-in-oog met de keeper de score openen, maar wisten zij de sluitpost van Purmersteijn niet te verschalken. Ook Tim had een levensgrote kans, maar de lage voorzet schoot net voor hem langs bij de tweede paal en zodoende kon hij de bal niet binnenlopen. Geen openingstreffer dus nog, terwijl ook verschillende corners voor onrust zorgden bij de bezoekers.

Achterin bij BFC stond het allemaal prima. Purmersteijn begon naarmate de eerste helft vorderde wel meer te drukken, maar echt in de problemen kwam BFC niet. Het zorgde voor een open wedstrijd, waarin BFC langzaam maar zeker wel terugviel in het gehaast uitverdedigen, waar voetballende oplossingen wel voorhanden waren.

Jaylon stond ook verdedigend zijn mannetje.

Na de rust schoot BFC weer uit de startblokken. Jaylon werd gelanceerd op links en hij omspeelde uitkomende keeper vervolgens ook vakkundig. Helaas lag de achterlijn dichterbij dan gewenst en dus kon Jaylon de bal na het omspelen van de keeper niet meer in het doel laten belanden.

Aan de andere kant bleef BFC goed verdedigen, slechts enkele keren werd Bas getest, maar hij liet zich niet verschalken. Sterker, met een katachtige reflex wist hij een harde poging van dichtbij prachtig uit het doel te werken.

Naarmate de wedstrijd vorderde, sijpelden de krachten en het voetballend vermogen van BFC uit de ploeg. De ploeg werd slordiger, en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Toch kreeg BFC nog kansen, bijvoorbeeld via de ingevallen Wouter, maar helaas werden ook deze kansen niet afgerond. Intussen moest Willem de ploeg verlaten, net als Roan, voor hen in de plaats kwamen Vincent en Danko.

De wissels zorgden voor een iets veranderend spelbeeld, maar toch kreeg men langs de lijn het gevoel dat het om het even was welke ploeg er als eerste zou scoren. Dat doelpunt zou dan hoogstwaarschijnlijk ook de beslissing van het duel betekenen. Helaas was het weer BFC dat in de slotfase de deksel op de neus kreeg. Een lange voorzet vanaf rechts eindigde links van het BFC-doel op het hoofd van een volledig vrijstaande Purmersteijner, en tergend langzaam en buiten het bereik van Bas verdween de bal in tegengestelde richting in de verre hoek: 0-1.

Een flinke domper, want BFC had vele grote kansen op een voorsprong gemist. Zelfs een kans waarin BFC met drie man op doel afstormde en er een simpele bal opzij kon worden gelegd, werd zelf uit moeilijke hoek geschoten, en zo maakte BFC het zichzelf lastig.

Wouter baalt na wederom een gemiste kans voor BFC.

Voetballend was het iets beter dan de voorgaande weken (maar nog steeds niet oogstrelend) en deze verliespartij kan dan ook als “onnodig” worden bestempeld. Maar zonder doelpunten en vooral oog voor elkaar op beslissende momenten, wordt het ook in de komende weken nog een hels karwei om een vrije val op de ranglijst te voorkomen. Er staan vrijwel alleen nog directe concurrenten op het programma, en voor de JO17-1 is het dus de hoogste tijd om de gelederen te sluiten en zichzelf te belonen.

Na Pasen wacht de uitwedstrijd bij FC Lisse, wat inmiddels de vijfde plek van BFC heeft overgenomen. De JO17-1 heeft twee weken om zichzelf voor die clash klaar te stomen. Maar daarvoor is aanwezigheid op het trainingsveld natuurlijk wel noodzakelijk…

Man of the Match
Seyfullah was terug op het middenveld en werd direct door het team en de staf verkozen tot ‘Man of the Match’. Goed gedaan Seyfullah!

Stand:
BFC zakt nogmaals op de ranglijst. De komende weken wachten met FC Lisse, ADO ’20, Foresters, SV Huizen en Sporting Martinus vrijwel alleen nog maar ploegen die als concurrent kunnen worden bestempeld. En met de recente resultaten van de JO17-1 en deze ploegen in het achterhoofd, kan dat helaas nog heel spannend worden!