Gelijkspel voor JO8-1

20160924_195752

Na de eclatante overwinning van vorige week tegen Diemen, stond deze week de op voorhand al spannende wedstrijd tegen IJburg op het programma. IJburg was net als de mannen van BFC nog zonder puntenverlies.  BFC begon voortvarend, want al binnen twee minuten scoorde Daan de 1-0 en drie minuten later kreeg Noah de kans om de 2-0 binnen te tikken, na schitterend voorbereidend werk van wederom Daan. Daarna begon de wedstrijd te kantelen en in het vervolg van de eerste helft wist IJburg niet alleen langszij te komen, maar ging ze met een 3-2 voorsprong de rust in.

In de rust sprak coach Jesper de manschappen toe, en het leek erop dat de boodschap goed was begrepen. Kort na de hervatting kon Daan de gelijkmaker binnen tikken (3-3), dit keer na goed voorbereidend werk van Thijs, en niet veel later was het wederom Daan die BFC weer op voorsprong zette, na een mooie uitbraak. Weer twee minuten later werd de druk op IJburg zo opgevoerd, dat een eigen doelpunter er op volgde. Helaas konden de mannen van BFC de voorsprong niet vasthouden. Met twee snelle uitbraken wist IJburg even zoveel keer te scoren, waardoor er na 40 minuten een 5-5 gelijkspel op het bord stond.

Volgens coach Jesper had er  vandaag wel wat meer ingezeten, maar de echte scherpte ontbrak vandaag. Had dat te maken met de afwezigheid van Hugo, die met twee hechtingen onder zijn wenkbrauw vandaag slechts toeschouwer kon zijn? Wie zal het zeggen. Volgende week staat al weer een kraker op het programma: thuis tegen het eveneens sterke Sporting Martinus. Om 10.10 is de aftrap. Mis dat niet…….

René Daselaar (vader Fedde)