Gehavende JO17-1 onderuit tegen KFC

De JO17-1 heeft in ijzig koude omstandigheden wederom niet kunnen winnen van koploper KFC. Ondanks een voorsprong werd na de rust verloren van de bezoekers uit Koog aan de Zaan.

Thijs speelde zeer solide op linksback.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Het was puzzelen geblazen voorafgaand aan de wedstrijd tegen de koploper. Mano haakte in de rust bij SDO af en was op doktersadvies niet beschikbaar om aan te treden, Danko werd in de uren voorafgaand aan de wedstrijd ziek en Seyfullah was vanwege zijn twee gele kaarten bij SDO niet speelgerechtigd om deel te nemen aan deze kraker.

Ondanks de puzzel begon de JO17-1 goed volgens het tactische plan aan de wedstrijd. Er waren al vroeg kansen en vooral veel mogelijkheden om meer kansen te creëren via felle uitbraken. Het leek wachten op de openingstreffer, maar helaas ontbrak het in alle gevallen aan scherpte in de afronding of passing, waardoor KFC ondanks hun overwicht in balbezit ternauwernood in leven bleef.

Het kantelpunt kwam na een minuut of vijftien, KFC kreeg meer grip op de uitbraken van BFC en kwam de verdediging van BFC meer onder druk te staan. KFC verdiende corner na corner, en creëerde nu ook echte kansen. Bram trok halverwege de eerste helft aan de noodrem bij de nummer tien van KFC, die bij deze charge ongelukkig met zijn hoofd op het veld terecht kwam. Een onderbreking volgde, en helaas voor deze speler kon hij ‘groggy’ zijn weg vervolgen naar de spoedeisende hulp voor nader onderzoek.

Seyfullah had het als gedwongen toeschouwer ijzig koud…

Na de onderbreking ontwikkelde de wedstrijd zich nog verder in het overwicht qua balbezit voor KFC. De tactiek voor BFC was om het middenveld en de verdediging zeer compact te houden, en dit resulteerde dan ook zoals gewenst in een situatie waarin BFC het meer op de counter probeerde. Maar BFC deed dit niet op de wijze die vooraf was bekokstoofd en waarmee de ploeg in de eerste tien minuten zo gevaarlijk was geweest. Het middenveld werd nu volledig overgeslagen en het aantal lange ballen steeg wederom tot recordhoogte, en dat met een zeer sterke (en koude!) wind van de zijkant, die er ook vaak voor zorgde dat de voorzetten vanaf de linkerflank vaak nog voor de eerste paal stilvielen.

Vlak voor rust moest Thijs de Haan het veld noodgedwongen verlaten, bevangen door de kou. Jammer, want Thijs was zeer solide aan het spelen op de linksbackpositie. Na de rust zou hij het nog even proberen, maar werd hij al snel gewisseld: alweer de vierde verdedigende/controlerende speler die in of rondom dit duel moest afhaken.

Het kleine moment in ondertal pakte zo vlak voor de thee echter goed uit voor BFC, want Tim wist goed te anticiperen op een slechte terugspeelbal van KFC. Na het omspelen van de keeper legde hij de bal dan ook in het lege doel. 0-1 tegen de koploper, vlak voor rust; beter leek het niet te kunnen worden voor BFC!

En het werd ook niet beter. Waar BFC voor rust wel wat grote kansen weggaf en wellicht zelfs een strafschop tegen had moeten krijgen maar geen tegendoelpunt incasseerde, daar was van dit geluk in de tweede helft geen sprake meer.

De ploeg liet zich deze helft overrompelen door KFC, en verdedigend werden soms zelfs cadeautjes weggegeven. En hoewel veel verdedigen tegen een koploper niet altijd negatief hoeft te zijn, deed BFC in balbezit niet bijzonder veel goeds. En dat terwijl juist dit de momenten waren waarop BFC wist dat het kansen zou krijgen tegen dit KFC, wat met beide backs ver van het doel verdedigde en dus zeer vatbaar was voor snel en goed uitgespeelde counters. De (pogingen tot) snelle uitbraken van BFC stonden echter bol van slordige passes en ongelukkige keuzes, en dus had KFC weinig meer te vrezen van dit povere BFC, terwijl ze toch echt ruimte lieten liggen voor BFC om toe te slaan.

En zo kon het dat BFC dit ijzig koude duel na een goede start toch uit handen gaf, terwijl het ondanks het povere spel toch echt wel mogelijkheden had om meer kansen te creëren. Maar KFC was de enige ploeg op het veld die in passzuiverheid, lopen zonder bal en teamgeest het benodigde niveau haalde en zodoende echt aanspraak maakte op de overwinning. De bezoekers scoorden dan ook drie keer, en daar viel eigenlijk niets op af te dingen.

Rutger legt aan voor een vrije trap met flinke zijwind.

De JO17-1 kon de ‘winning-streak’ dus niet verlengen naar drie wedstrijden op rij. Door het verlies zakt BFC ook één positie, en word ingehaald door Purmersteijn. Dit stuivertje-wisselen is overigens gebaseerd op het betere doelsaldo van de ploeg uit Purmerend, die volgende week op bezoek komt. Een mooie gelegenheid om de vierde plek weer in te nemen, al zal daarvoor wel een betere wedstrijd op de mat moeten worden gelegd dan de afgelopen twee weken. Want ook bij Purmersteijn werd verloren door slordigheden, terwijl goede kansen werden gemist. Met die informatie in het achterhoofd zal de JO17-1 deze week fel, geconcentreerd en met overtuiging moeten trainen en spelen, ga ervoor jongens!

Man of the Match
Thijs de Haan was wederom een rots ijzersterk in de defensie en werd daarom ondanks zijn uitvallen ook deze week door het team en de staf verkozen tot ‘Man of the Match’. Fantastisch gedaan Thijs!

Stand:
BFC zakt op de ranglijst een plekje op basis van doelsaldo, en ook in de periode haakt men voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. De komende drie wedstrijden tegen directe concurrenten zijn cruciaal om in de reguliere competitiestand de voorlopig hoogst haalbare vierde plek vast te grijpen. Bij meerdere verliesbeurten zou zomaar plek zeven of acht realiteit kunnen zijn, bij drie overwinningen kan in deze competitie de vlag er héél anders bij hangen. Hoogste tijd voor actie dus!