Gehavend BFC verliest van Waterwijk

Waterwijk JO10-1 – BFC JO10-2  4-3

Safouane 2x, Teun

Gehavend omdat we wat spelers misten door ziekte en blessures en het herstel hiervan. Gelukkig konden we een beroep doen op spelers van JO10-3, Elias en Mads nogmaals dank! Ook nog gehavend tijdens de wedstrijd maar dat komt nog wel terug in de rest van het verslag.

In verband met de vakantie week werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag midweeks gespeeld. Het beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Niet alleen voor de jongens maar zeker ook voor het “Technisch Hart” van dit team. Natuurlijk zie je ontwikkeling gedurende het seizoen en zo hoort het ook. Maar de kans om te toetsen of de jongens echt enorme stappen maken of dat het de normale groei is, krijg je maar weinig. Gisteren was zo’n kans omdat de eerste wedstrijd van het seizoen vrij kansloos werd verloren van Waterwijk met 2-10. Vooral tegen het fysieke spel en tempo waren we toen niet opgewassen. Hoe mooi is het dan om te zien dat BFC niet alleen voetballend beter was maar dat ook de duels niet geschuwd werden. Het tempo lag enorm hoog en er werden volop kansen gecreëerd. Dat het dan in de afronding net niet lukt is pech maar geeft ook weer aanleiding om specifiek op te trainen ;-). Al met al was het duidelijk dat de jongens dus echt enorme stappen gezet hebben en zelfs met een gehavend team niet de mindere waren. Trots op de jongens, en meisje natuurlijk voor de volledigheid! En gehavend waren we en werden we. Ook Waterwijk heeft stappen gemaakt maar dan in het fysieke spel. Nadat al subtiel  tegen de scheidsrechter gemeld was dat duels bij het voetbal horen maar dat het dan wel om de bal moest gaan werd het van kwaad tot erger. Het leek wel of het helemaal niet meer om de bal ging maar echt om de ledematen van onze spelers. Die kregen dan ook heel wat te verduren maar verbeten de pijn en bleven staan, rotsvast. Is dit dan de frustratie van een trainer die verloren heeft? Nee helemaal niet, maar wel de frustratie van een voetballiefhebber. Ik geniet volop van de jongens en van de manier hoe zij voetbal beleven. Maar kan er met mijn pet niet bij dat je als trainer opdracht geeft om je tegenstander bewust te schoppen…

Zaterdag wacht een leuke oefenwedstijd thuis tegen Overbos JO10-1 om 14:55 en de weken daarna het vervolg van de competitie. Ook nieuwsgierig naar de groei van dit team? Hou dan vooral het programma in de gaten.

PdV