Geflatteerd verlies JO9-2 tegen Volendam (rkav)

BFC JO9-2 – Volendam (rkav) JO9-3 0-6 (0-1)

Teleurstelling vorige week na het onnodig verloren eerste duel in de eerste klasse, uit tegen Buitenveldert (10 minuten voor tijd 2-2 en alsnog de eindstand 7-3 voor Buitenveldert op het bord). Dit zou ons niet nog een keer gebeuren en er werd tijdens de training volop getraind op daar waar het mis ging.
Het team was klaar voor de wedstrijd tegen ‘het andere Oranje’. Helaas zonder Boy, die door een enkelblessure twee weken gedwongen aan de kant zit. Pepijn en Joaquim hadden zich al warm gespeeld bij de JO9-1 dat kampt met een aantal blessures. Ze namen Mats K. mee, een welkome aanvulling gezien het ontbreken van Boy.
Les bleus begonnen goed aan de wedstrijd, kregen een aantal goede kansen maar de bal wilde er niet in. Volendam stelde daar weinig tegenover. Hoe zuur dat bij een van de spaarzame aanvallen van Volendam, een ongelukkige (terug?)kopbal van BFC voor de voeten van een tegenstander kwam die de bal over keeper Timothy het goal in kon jagen.
Met een 0-1 achterstand gingen we aan de thee. Niets aan de hand, coach Mathijs was tevreden en benadrukte dat de jongens goed speelden en dat ze druk moesten blijven zetten, dan kwamen de goals vanzelf.
Na de pauze zetten de jongens meteen weer goed druk en de kansen bleven komen. Helaas ging de bal er telkens net niet in. Mats K. en Luuk konden een paar keer vrij voor de keeper hun schoen net niet tegen de bal krijgen en een aantal afstandsschoten van Pepijn raakten lat of gingen net over. BFC ging steeds meer naar voren spelen en de tegenstander kreeg counterkansen. Volendam ging daar heel efficiënt mee om. De snelle spitsen lieten onze jongens kansloos en binnen een paar minuten stond de 0-4 op het scorebord. BFC probeerde nog van alles maar de jongens maakten een verslagen indruk, ging fouten maken en zo kwam de geflatteerde eindstand 0-6 op het bord.
Conclusie is dat BFC goed gespeeld heeft, beter was dan Volendam en meer kansen had maar een lesje in efficiency en doorzettingsvermogen kreeg van het andere Oranje.
Volgende week komt ’t Vliegdorp op bezoek aan de Meerweg. Om 13.30uur spelen we tegen het team uit Soesterberg. De jongens willen heel graag laten zien dat ze in de eerste klasse horen en hopen op veel supporters langs de lijn om hen te steunen. Dus komt allen!
Teamleider JO9-2